Tetőtér hőszigetelés

külső vagy belső oldalról

Egy  ház hőveszteségének közel a fele a tetőn keletkezik, ezért tetőtere a purhab védelemmel télen és nyáron is élhetőbb lesz! Ennek eredményeként az egész házban érezhető lesz az új szigetelés.

Anyag:

Zártcellás vagy nyíltcellás purhab

Haladás:

Járható padláson akár 100-150 m2/nap

Vastagság:

3 cm-től akár 20 cm-ig

Sűrűség:

Zártcellás: 35 kg/m3, nyíltcellás: 12 kg/m3

Tetősík szigetelése

A szakma egyöntetűen egyetért abban, hogy a purhab a ma elérhető legkorszerűbb hőszigetelés. Összehasonlításképp meg kell említeni, hogy a zártcellás habból fele olyan vastagság elég mint a hagyományos szigetelőanyagokból. Ez az előny egy tetőtérben kiemelten fontos, elsősorban az alacsony belmagasság és kis szarufavastagság miatt.

A szigetelés teljesen egybefüggő, légzáró, nincsenek törések, csomópontok.  A zártcellás hab vízszigetelést is ad, ezért az Ön padlása duplán védve lesz a beázások ellen.

Amellett, hogy a purhab kiváló szigetelést ad, fontos előny az anyag keménysége is, ill. az a tény, hogy a zártcellás poliuretán statikailag is megerősíti a tetőszerkezetet.

A purhab nem csúszik le mint a gyapot, nem penészedik, ezért élettartama többszöröse a piacon elérhető hagyományos anyagokénak. A poliuretán szigeteléseket mintegy 80 éve alkalmazzák szerte Európában.

Végezetül megjegyeznénk, hogy ha Ön a tetőteret nem fogja lakni és csak tárolásra használja, javasolt a tetősík helyett a padlásfödémet szigetelni – ha Önt ez érdekli, kattintson ide!

Tetőtér hőszigetelés tetősíkon, belülről

Lakatlan tetőtér esetén, ha nem takarja gipszkarton vagy lambéria a tetősíkot, szarufák között szigetelünk, belülről dolgozva. A zártcellás anyagalkalmazható fóliára, osb lapra, lambériára, de akár közvetkenül cserépre is. Ez utóbbit akkor javasoljuk, ha a tetőt borító cserepek jó állapotúak, nem tervezi cseréjüket.  

Zárt vagy nyitott cellás habbal?

Az első dolog, amit meg kell válaszolni a tetőtér hőszigetelés kapcsán, hogy zárt- vagy nyitott cellás anyaggal dolgozzunk-e. A zártcellás anyag a ma elérhető legjobb hőszigetelés, plusz tökéletes vízzárást is ad. Az elmozduló cserepek, továbbá egyéb hibák miatt előforduló beázásokra soha többet nem lesz gondja, ezzel megspórolva a javítások költségeit. Mivel az anyag merev és erős, a tetőt statikailag is erősíti. Szintén fontos előny, hogy a poliuretán hab a vízzárás mellett páradiffúzív – vagyis a levegő páratartalma távozik a lakótérből. Ha több információt szeretne, a zártcellás anyagról ITT olvashat. 

A könnyű és puha nyíltcellás hab hőszigetel, csakhogy a vízet nem állítja meg. Kifejezetten olyan felületekre ajánljuk, ahol kizárt a beázás és nagy üreges tereket kell kitölteni alacsony költségen. Ha több infó is érdekli a nyitott cellás poliuretán habról, kattintson ide!

Tetőtér hőszigetelés kívülről

Ha a padlás már lakott a tetőtér szigetelés belülről nem lehetséges. Ilyenkor az egyetlen út a kívülről való szigetelés, hiszen a tetősík már burkolt, annak eltávolítása nagy költséggel és felforulással járna. Annak érdekében, hogy megoldjuk a feladatot, saját ácsokkal érkezünk és a piaci árak alatt bontjuk és építjük vissza a tetőt. Ahelyett, hogy két vállalkozót koordinál, vállalva a kockázatot, hogy a rossz koordináció vagy egy késés miatt beázik az épület, könnyebben elintézheti a tetőfelújítást.

Hogy csináljuk?

Ahhoz, hogy hozzáférjünk a régi szigeteléshez, gerendaközönként haladva megbontjuk a tető héjazatát. Amennyiben a tetőben nincs szigetelés, a cserepek és szükség esetén a lécezés félretermelése után a purhabot a külső héjazat alatti határoló rétegre fújjuk (fólia, gipszkarton, lambéria, OSB-lap).

Ha a cserép alatt gyapot van, úgy egyeztetünk a Megrendelővel a régi szigetelőanyag sorsáról. A gyapotszigetelések a legtöbb esetben lecsúsztak, elvékonyodtak, ezért azt eltávolítjuk. Amennyiben a gyapot még ellátja funkcióját, az plusz rétegként kiegészítheti a purhab szigetelést. Miután elkészült a tetőtér hőszigetelés, végezetül visszaépítjük a tető héjazatát.

 

GYAPOT SZIGETELÉSEK HIBÁI

Évek alatt a gyapotszigetelések lecsúsznak, összeesnek, ezért a szigetelés hézagossá válik

A gyapot nem ad vízszigetelést, sőt, a bejutott víztől (de még a párától is) penészedik

Nem hézagmentes, nem légzáró – a hideg vagy meleg levegő átjut rajta

Nehézkes installáció, ha a munka költségével is számol, a purhab a versenyképesebb

 

 

POLISZTIROL HIBÁI

A szigetelés merev és nem formakövető, ezért a táblás anyagot nem lehet pontosan, hézagmentesen installálni. Hőhídak keletkeznek.

A szigetelés nem légtömör, ennélfogva a levegő átjut a réseken.

A polisztirol szigetelés nem ad vízszigetelést, ennélfogva penészedhet.

MEGOLDÁS A PURHAB

Akár fele olyan vastagság elég ugyanolyan hőszigetelés eléréséhez. A szarufa vastagsága vagy a tetőtér magassága nem szorítja határok közé!

A purhab nemcsak kiváló hőszigetelést, de 100% vízzárást is ad.

Örök életű tetőtér hőszigetelés? Igen, velünk lehetséges!

Videó

Egyéb felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérés

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

4251 Hajdúsámson 

Debreceni út 24.

info@isopur.hu

Küldje el a szigetelni kívánt épület leírását, valamint a felület méretét és a szigetelés tervezett vastagságát. Nem váratjuk sokáig, késedelem nélkül, egy munkanapon belül elküldjük a szigetelésre vonatkozó kiindulási ajánlatunkat. Amennyiben elfogadhatónak tartja az árainkat, kérésére ingyenesen felmérjük az épületet. 

Purhab Szigetelés logo