Tetőtér hőszigetelés

A poliuretán a legjobb szigetelés tetőtérben, a szarufák között. Szigetelünk belső vagy külső oldalról.

Anyag:

Zárt/nyíltcellás

Haladás:

300 m2/nap

Vastagság:

5-20 cm

Sűrűség:

15 vagy 35 kg/m3

Tetősík szigetelése belső oldalról

Ha a tetőtér nem lakott és a tetősíkot nem takarja gipszkarton vagy lambéria, a belső oldalról fogunk szigetelni. A purhabbal igazán hatékony lesz a tetőtér szigetelés! Bármilyen ma használt építőipari anyagon alkalmazható. Szigetelünk fóliára, osb-lapra, gipszkartonra, de akár közvetlenül cserépre is. Fontos, hogy az anyag páradiffúzív, az Ön háza lélegző marad!

Miért verhetetlen?

  • Hagyományos szigetelőanyaggal dolgozva a 15 cm-es szarufák lehetetlenné teszik egy erős hőszigetelés beépítését. A zártcellás purhabból ez a rétegvastagság már 30 cm gyapotnak felel meg, így a szarufa végre nem szab határokat a szigetelésnek.
  • A szigetelés már a legkisebb vastagságban is vízszigetelést ad. Ha az Ön tetőszerkezete rossz állapotú, ez egy komoly előny. Természetesen egy új héjazat alatt állva is megnyugtató, hogy duplán védve vagyunk az elmozduló cserepek, porhó okozta beázások ellen.
  • A tetőtér szigetelésre használt gyapot pár év után lecsúszik, összeesik. Az általunk kínált zártcellás anyag merev, soha nem fog elmozdulni. Az erős anyag statikailag is megerősíti a tetőszerkezetet.
  • A purhab hézag- és varratmentes, teljesen felveszi a szigetelni kívánt tetősík alakját. Légzáró, a szél nem fúj át rajta mint a hagyományos szigeteléseken.

Tetősík szigetelése a külső oldalról

Amennyiben a tetőtér már lakott, vagy a tetősík már le lett zárva gipszkartonnal, ahelyett, hogy nagy felfordulást csinálnánk, a külső oldalról készítjük el otthona szigetelését. Ez a módszer nagyobb költséggel jár, mint belülről, a szarufák között dolgozva. A munkára saját ácsainkkal érkezünk. Soha nem bontjuk le a teljes tetőt egyszerre. Ahogy feltárunk egy csíkot, azonnal szigeteljük és visszatesszük a cserepeket. Önnek nem kell több szakiparost koordinálnia és hirtelen jött zivatarok okozta beázásoktól aggódnia. 

A munka menete

A cserép leszedése után a megrendelővel egyeztetve döntünk a régi szigetelés sorsáról. A régi, lecsúszott, összeesett gyapotot általában letermeljük a tetőről és kitakarítjuk a feltárt üreges teret. Ezután szórjuk a purhabot a fogadófelületre, ami általában a lakteret határoló gipszkarton vagy lambéria. Amennyiben az ügyfél új fogadófelületet szeretne beépíteni, úgy fóliát vagy osb lapokat erősítünk a szarufák közé.  A kívánt szigetelés beépítése után a cserepeket visszatesszük a tetőre.

A GYAPOT SZIGETELÉS HIBÁI

A gyapot nem ad vízszigetelést. A bejútó nedvesség, pára hatására dohosodik, összeesik.

A Szigetelés nem hézagmentes, hőhidak keletkeznek. Az illesztéseknél rések maradnak, a levegő átjár a szigetelésen.

A gyapot külső behatásra könnyen elmozdul, de az évek alatt a gravitációtól is lecsúszik.

A szarufa határokat szab a szigetelésnek (15 cm). Ha mégis van mód a vastagabb szigetelés elhelyezésére (például egy költséges magasításnak köszönhetően), úgy  az a tetőtér magasságának rovására fog menni.

Rovarok átjutnak rajta, nyest fészket rak benne.

Nehézkes installáció, nagy felfordulás.

PURHAB SZIGETELÉS

Akár fele olyan vastagság elég ugyanolyan hőszigetelés eléréséhez. A 15 cm-es szarufaközök akár 30 cm hagyományos szigetelőanyagnak megfelelő purhabot befogadnak!

A purhab nemcsak kiváló hőszigetelést, de 100% vízzárást is ad.

Tökéletes, formakövető, hézagmentes szigetelés. A levegő nem járja át. Teljesen légzáró réteg!

Gyors installáció, járható tetőterekben akár napi 300 m2 szigetelése lehetséges. Mivel az anyag és a gépek a teherautón vannak – nincs felfordulás.

A rágcsálók nem szeretik, nem költöznek bele!

 

Tetőtér referenciák

Aljzabeton alatti szigetelés

Aljzabeton alatti szigetelés

Aljzabeton alatti szigetelésÚjra Budaőrsön dolgoztunk egy új építésű, minmál épület szigetelésén. Az aljzatbeton alatti szigetelés és a födémek szigetelése purhabbal kiemelkedő fontosságú lépés egy családi ház szigetelési folyamatában. A megfelelő aljzat szigetelés...

Tetőtér Ózd

Tetőtér Ózd

Ózdon dolgoztunk! Egy újabb padlásszigetelés purhabbal! A zártcellás purhab szigetelés olyan innovatív megoldás, amely számos előnnyel jár, ha tetőtérben vagy tetősíkon alkalmazzuk. Kiváló padlásszigetelés: a legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és...

Egyéb felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

Hajdúsámson, Debreceni út 24

info@isopur.hu