Tetőtér hőszigetelés

A poliuretán kétség nélkül a legjobb választás tetőtérben, szarufák között. Szigetelünk belső vagy külső oldalról.

Anyag:

Zárt/nyíltcellás

Haladás:

300 m2/nap

Vastagság:

5-20 cm

Sűrűség:

15 vagy 35 kg/m3

Tetősík szigetelése belső oldalról

Ha a tetőtér nem lakott és a tetősíkot nem takarja gipszkarton vagy lambéria, tudunk szigetelni a belső oldalról. A purhabbal igazán hatékony lesz a tetőtér szigetelés! A purhab bármilyen ma használt építőipari anyagon alkalmazható. Fújunk fóliára, osb-lapra, gipszkartonra, de akár közvetlenül cserépre is. Az anyag páradiffúzív, az Ön háza lélegző marad!

Miért verhetetlen?

  • Hagyományos szigetelőanyaggal dolgozva a 15 cm-es szarufák lehetetlenné teszik egy erős hőszigetelés beépítését. A zártcellás purhabból ez a rétegvastagság már 30 cm gyapotnak felel meg.
  • A szigetelés már a legkisebb vastagságban is vízszigetelést ad. Ha az Ön tetőszerkezete rossz állapotú, ez egy hatalmas előny. Egy új héjazat alatt állva is megnyugtató, hogy duplán védve vagyunk a beázások, elmozduló cserepek, porhó ellen.
  • A tetőtér szigetelésre használt gyapot pár év után lecsúszik, összeesik. Az általunk kínált zártcellás anyag merev, erős, statikailag is megerősíti a tetőszerkezetet és soha nem fog elmozdulni.
  • A purhab hézag- és varratmentes, teljesen felveszi a szigetelni kívánt tetősík alakját. Légzáró, a szél nem fúj át rajta mint a hagyományos szigeteléseken.

Tetősík szigetelése a külső oldalról

Amennyiben a tetőtér már lakott, vagy a tetősík már le lett zárva gipszkartonnal, ahelyett, hogy nagy felfordulást csinálnánk, elkészítjük otthona szigetelését a külső oldalról. Ez a módszer nagyobb költséggel jár, mint alapesetben, a szarufák közé felszórt szigetelés esetén. A munkára saját ácsainkkal érkezünk, a héjazat bontását és visszaépítését a piaci ár alatt végezzük. Ha a tető bontását más vállalkozó végzi, fontos a pontos koordináció, egy zivatar meglepheti a tulajdonost. Saját csapatunkkal nem bontjuk le a teljes tetőt, mihelyt feltárunk egy csíkot, azonnal szigeteljük és visszazárjuk azt.

A munka menete

A cserép leszedése után a megrendelővel egyeztetve döntünk a régi szigetelés sorsáról. A régi, lecsúszott, összeesett gyapotot általában letermeljük a tetőről és kitakarítjuk a feltárt üreges teret. Ezután szórjuk a purhabot a fogadófelületre, ami általában a lakteret határoló gipszkarton vagy lambéria. Amennyiben az ügyfél új fogadófelületet szeretne beépíteni, úgy fóliát vagy osb lapokat erősítünk a szarufák közé.  A kívánt szigetelés beépítése után a cserepeket visszatesszük a tetőre.

A GYAPOT SZIGETELÉS HIBÁI

A gyapot nem ad vízszigetelést. A bejútó nedvesség, pára hatására dohosodik, összeesik.

A Szigetelés nem hézagmentes, hőhidak keletkeznek. Az illesztéseknél rések maradnak, a levegő átjár a szigetelésen.

A gyapot az évek alatt a gravitáció hatására lecsúszik, könnyen elmozdul.

A szarufa határokat szab a szigetelésnek (15 cm). Ha mégis van mód a vastagabb szigetelés elhelyezésére (például egy költséges magasításnak köszönhetően), úgy  az a tetőtér magasságának rovására fog menni.

Rovarok átjutnak rajta, nyest fészket rak benne.

Nehézkes installáció, nagy felfordulás.

PURHAB SZIGETELÉS

Akár fele olyan vastagság elég ugyanolyan hőszigetelés eléréséhez. A szarufa nem szab határokat! A 15 cm-es szarufaközök akár 30 cm hagyományos szigetelőanyagnak megfelelő purhabot befogadnak!

A purhab nemcsak kiváló hőszigetelést, de 100% vízzárást is ad. Ön duplán védve lesz a beázások ellen! Nincs több bosszankodás elmozduló cserepek vagy porhó miatt.

Tökéletes, formakövető, hézagmentes szigetelés. A levegő nem járja át. Teljesen légzáró réteg!

Gyors installáció, járható tetőterekben akár napi 300 m2 szigetelése lehetséges. Mivel az anyag és a gépek a teherautón vannak – nincs felfordulás.

A rágcsálók nem szeretik, nem költöznek bele!

 

Egyéb felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

Hajdúsámson, Debreceni út 24

1026 Budapest, Riadó u 2c

info@isopur.hu