Gyakran ismételt kérdések

Igyekeztünk összegyűjteni az ügyfeleink által leggyakrabban feltett kérdéseket. Érdekli a purhab szigetelés ára? Keressen minket telefonon vagy írjon egy emailt!

Szórt purhab szigetelés ár - mitől függ?

A szórt purhab szigetelés ára 2003-ban jellemzően 4000-5000 Ft körül nettő áron mozog. Ez az ár az erősebb, nehezebb zártcellás anyagra értendő, abből is egy minimális 3 cm vastagságra. A purhabnál is igaz, hogy nem szabad kizárólag az ár alapján dönteni. Nem mindegy, hogy milyen sűrűségű és minőségű habbal szigetelünk. A zártcellás poliuretán habból tucatnyi márka van a piacon, más-más minőségi kategóriát képviselve.

Az árat az is befolyásolja, hogy a munkát egy referenciákkal, évtizedes múlttal rendelkező beszállító végzi el, vagy egy a szakmában most induló vállalkozót.  

Milyen anyagra tapad?

Szinte bármilyen ma alkalmazott építőipari anyagon alkalmazható: beton, tégla, vakolt fal, kátrány, fa, gipszkarton, trapézlemez, sík- és hullámpala. Porózus felületeket és műanyagok szigetelését külön egyeztetés után vállaljuk.

Drágább mint a hagyományos szigetelések?

Fontos tudni, hogy az általunk adott árak nemcsak az anyagköltséget, hanem a kivitelezést is tartalmazzák. Fontos előny, hogy a mi technológiánkkal az esetek többségében nem kell bontania. Összességében elmondható, hogy a purhab ára versenyképes, ha kalkulál az egyéb anyagok installációja kapcsán fellépő költségekkel (szállítás, bontás, elszállítás, rögzítés, hosszabb kivitelezési idő, takarítás).

Ártalmatlan az egészségre?

A purhabot 60 éve használják szerte a világon. Egy tévhit a poliuretánnal kapcsolatban, hogy negatívan befolyásolhatja a levegő minőségét, vagy akár mérgezést is okozhat. Ennek nincs tudományos alapja. A zártcellás habból nincs károsanyag kibocsátás, így nem befolyásolja az épületben élők egészségét. A poliuretán a ma elérhető leghatékonyabb szigetelés, ellenáll a penészgombáknak, nedvességnek és egyéb káros anyagoknak..

Milyen vastag réteget rendeljek?

A zártcellás hab dupla olyan vastag gyapot vagy hungarocell szigetelőanyagot vált ki – hozzávetőlegesen kétszer hatékonyabb. Zártcellás purhab: 0,021 W/mK,  gyapot 0,044 W/mK, EPS 0,048 W/mK. 

A techológiával 3-20 cm közötti vastagságot tudunk kivitelezni. Ha a vízszigetelés a cél, tökéletesen elég a minimális 3 cm. Ahol a hőszigetelés is fontos, nagyobb vastagságot ajánlunk. Lakóházak tetőterébe vagy oldalfalaira minimum 8 cm-ert szoktunk felvinni.

 

A hab idővel lebomlik?

Az purhab szigetelés egyik előnye, hogy ellenáll a szerkezeti károsodásnak/lebomlásnak és ellenáll az ülepedésnek is. A purhabot több mint 60 éve alkalmazzák szerte a világon, a tapasztalat az, hogy ennyi idő alatt sem veszíti el hő- és vízszigetelési tulajdonságait. A Lakásfelügyelők Nemzetközi Szövetsége (International Association of Certified Home Inspectors) szerint a szórt purhab élettartama több mint 80 év.

Mi lesz, ha rovarok támadják meg a habot?

A purhab segít megakadályozni a rovarok és más kártevők támadásait, hiszen lezárja a réseket, ahol a rágcsálók általában bejutnak. A hab nem vonzza a rovarokat, mert nem csalogató mint táplálékforrás. 

Zöld termék a poliuretán hab?

Minden szigetelőanyagnak van egy nagyon fontos tulajdonsága: az energiamegtakarítás. A purhab szigetelés jelentősen csökkentheti az épületek fűtéséhez vagy hűtéséhez szükséges energiát. A szigetelés használata csökkenti a villamosenergia-igényt, segít megőrizni az értékes fosszilis tüzelőanyagokat, miközben csökkenti a kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátását az áramtermelés során.

Egyes purhab alapanyagokat megújuló forrásokból, például szójabab- vagy ricinusolaj-alapú természetes olajpoliolokból állítanak elő. Ezek a természetes poliolok olyan vegyszerek, amelyeket összekevernek és más vegyszerekkel reagáltatnak poliuretán hab létrehozására.

Milyen veszélyekkel jár a permetező hab szigetelés?

A purhab szigetelés közben felszabaduló gázok, a káros vegyi anyagoknak való kitettség  tüdő- és szemirritációt, légszomjat, torokfájást és lázat okozhat. Ezeket a káros hatásokat azonban elkerülheti, ha védőfelszerelést használ a habszigetelés  készítése alatt. 

Azt javasoljuk, hogy a lakástulajdonosok ne tartózkodjanak a közelben a hab szórása közben, hogy elkerüljék a vegyszerekkel való esetleges kapcsolatot. A hab azonnal megköt, kiszellőzik, így Ön egy-két óra elteltével nyugodtan visszatérhet otthonába.

Hogyan távolítsuk el a zárt cellás permetezőhabot?

Dörzsölje le a habot egy száraz ronggyal, szükség esetén használjon acetont az érintett területen, hogy eltávolítsa a szemcséket. Külső felületeken használhat magasnyomású mosót a szemcsék eltávolításához.

Miért purhabbal?

A szórt purhabnak számos elvitathatatlan előnye van összehasonlítva a hagyományos szigetelőanyagokkal. Kattintson a jobb oldalon felsorolt, Önnek leginkább érdekes terméktulajdonságra, hogy többet olvashasson!

Nem találta meg amit keres? Több részlet érdekli? Kattintson a GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK gombra!

 

SZÓRT PURHAB SZIGETELÉS ÁR - VERSENYKÉPES?

Sokan azt mondják, hogy drága. Ők nem veszik figyelembe, hogy mi kivitelezett árat közlünk, mikor négyzetméter árat adunk. Fontos, hogy ne a gyapot és eps nyers anyagárával hasonlítsák össze a szórt purhab szigetelés árát, hanem a kész szigetelés bekerülési értékével. Ha így kalkulál, azt fogja látni, hogy a purhab több mint versenyképes.

HŐ- ÉS VÍZSZIGETELÉS

A zártcellás hab cellái LÉGMENTES hálót képeznek. Kiváló hőszigetelést ad. Adott vastagság a hagyományos szigetelőanyagok kétszeresét váltja ki! A felület hézagmentes, az idő múlásával sem zsugorodik, nem esik össze. Már a minimális 3 cm vastagságban is 100% vízszigetelést ad. Hatalmas előnye, hogy bármilyen ma használt építőipari anyagon alkalmazható, szinte minden falsíkon bevethető.

TÖBBET ÉR AZ INGATLAN

Akár 60%-kal csökkenthető az energiafelhasználás. Az energiaválság idején ez hatalmas előny, manapság csak egy jól szigetelt ingatlan piacképes. Az új generációs szigetelésről teljesítménnyilatkozatot adunk ügyfeleinknek, ill. 10 év teljeskörű garanciát. Nálunk az ár tartalmazza a kivitelezés költségét is, ha összehasonlítja ajánlatunkat a konkurens termékekével, azt fogja látni, hogy a purhab több mint versenyképes.

HÉZAGMENTES
Homogén felület, a hab minden rést kitölt, légzáró. A síkok között nincs váltás, csomópont – hibalehetőség kizárva. Az elkészült felület egységes, hőhídmentes. A varratmentes szigetelés minden épületen kívánatos, de egy speciális formájú felületen igazán csalogató. A hab minden formát lekövet, ez a szigetelés egyik legnagyobb előnye.
KONDENZPROBLÉMA MEGOLDVA

Ki ne ismerné a szigeteletlen épületek – például műhelyek vagy gépházak – kondenz problémáját, amikor a mennyezetről folyamatosan az ember nyakába csöpög a pára? A zártcellás habbal megszüntetheti a zavaró párakicsapódást. Kondenz ott keletkezik, ahol nagy hőmérsékletek találkoznak (például egy szigeteletlen tetőn): vagyis amikor a meleg levegő hideg felületet ér. A meleg levegő több páratartalmat képes megtartani, mint a hideg levegő, a kondenzvíz pontosan a hideg felülettel való érintkezés helyén képződik. Akár egy minimális vastagságú purhab sréteg elég, hogy ez a probléma megoldódjon. Hatalmas előny, hogy a poliuretán habbal az épület lélegző marad: miközben a hab a vizet zárja, páradiffúzív!

A kondenz képződés nemcsak fal- vagy mennyezeti területeken fordul elő, hanem más fémes felületeken is, például acélgerendákon, tárolótartályokon, ablakokon, betonfelületeken stb.. Az állattenyésztésben a visszacsepegő víz betegségeket okozhat, a gabonatárolókban és raktárakban az ott tárolt termények és termékekben okoz kárt. 

GYORS
A szórásos technológiával akár napi 1000 m2 haladás megcélozható. Ipari és mezőgazdasági ügyfeleink értékelik ezt igazán, hiszen nekik igen fontos szempont, hogy az épületek ne kerüljenek ki hosszú hetekre a termelésből. Családi házaknál is örömmel veszik a tulajdonosok, hogy nem hetekig húzódik a szigetelés. Egy átlagos méretű tetőtérrel 1-2 nap alatt végzünk. 
SOKOLDALÚ
Minden építőipari anyagon alkalmazható. Külön rögzítés nélkül, felhordható közvetlenül tetőcserépre, hullámpalára, gipszkartonra, betonra, téglára, fára, nádra, salakra, fémre.
GARANCIA
A termék tulajdonságai nem változnak az idők során. Méretét és alakját hosszú ideig megtartja, nem zsugorodik és nem esik össze. Az anyaggal 60 éve dolgoznak Nyugat-Európában, az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy az anyag ennyi idő alatt sem öregszik.
NINCS HULLADÉK
Hullámpalánál gondot okozhat a régi, elöregedett, repedezett, eltört palák cseréje, mivel ez rendkívül nehéz feladat, elszállításuk költséges. A purhab szigeteléshez nem szükséges a palák elszállítása. Ugyanez vonatkozik a bitumenes tetőszigetelésekre: a zártcellás hab felvihető a kátrányos rétegre, így nem szükséges a veszélyes hulladék bontása, elszállítása.
BIZTONSÁGOS
Önkioltó (B2-es besorolású), az égést nem táplálja. Az egészségre ártalmatlan és nem számít veszélyes hulladéknak.

Kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérés

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

4251 Hajdúsámson 

Debreceni út 24.

info@isopur.hu

Küldje el a szigetelni kívánt épület leírását, valamint a felület méretét és a szigetelés tervezett vastagságát. Nem váratjuk sokáig, késedelem nélkül, egy munkanapon belül elküldjük a szigetelésre vonatkozó kiindulási ajánlatunkat. Amennyiben elfogadhatónak tartja az árainkat, kérésére ingyenesen felmérjük az épületet. 

Purhab Szigetelés logo