Purhab szigetelés ár

Az általunk kivitelezett purhab szigetelés ára több tényezőtől függ. Alább leírjuk, hogy mi alapján számítódik a szórt purhab ár. 

Szórt purhab ár

Zártcellás purhab

35-55 kg/m3

Nyílt cellás purhab

15 kg/m3

UV védelem

Poliurea/műgyanta

Purhab szigetelés ár

A szórt purhab szigetelés árát számos tényező befolyásolja, amiket az alábbiakban részletesen bemutatunk. A szórt purhab ár alapjában véve négyzetméter alapon számítódik, figyelembe véve a szigetelés vastagságát. Az ár tehát leginkább az épület méretétől/ szigetelendő felület nagyságától függ, ill. az elérni kívánt hőszigeteléstől/ szigetelés vastagságától.

Zártcellás purhab 

Kivitelezés (35 kg/m³ testsűrűség): nettó 1600-2200 Ft/cm/m² 

Nyíltcellás purhab 

Kivitelezés (15 kg/m³ testsűrűségl): nettó 750-900 Ft/cm/m² 

UV Védelem

Kivitelezés: 5500-7000 Ft/m² (nettó)

 

 

szórt purhab ár

Felület

A nehezen kalkulálható felületeknél literben állapodunk meg ügyfeleinkkel, vagyis az anyagfogyás alapján számlázzuk a munka ellenértékét. Az esetek döntő többségében a felület felmérése nem okoz problémát, ilyenkor a négyzetméter alapján pontos árajánlatot adunk a munka megkezdése előtt. Kisebb megbízások esetén a fajlagos költségek magasabbak lehetnek, mint nagyobb felületeknél. Általában minimum 100 m² felület esetén tudunk kedvező árat biztosítani.

Vastagság

A szigetelés vastagságát az ügyfelek általában konkrét elképzelések alapján határozzák meg. A zártcellás poliuretán hab fele olyan vastagságban is hatékony hőszigetelést nyújt, mint a hagyományos anyagok. A vízzárás vagy kondenzproblémák esetén elegendő lehet egy 3-4 cm vastag réteg is, míg hőszigetelési célból minimum 6-8 cm vastagságot ajánlunk. Egy 30 cm vastag hagyományos hőszigetelésnek megfelelő szigetelés eléréséhez 14 cm szórt purhab szükséges.

Anyagválasztás

A purhab szigetelés ár változhat attól függően,  hogy külső vagy belső felületen történik-e a szigetelés. Belső fal vagy mennyezet szigetelése esetén elegendő a poliuretán, míg külső felület esetén UV védelem is szükséges, ami növeli az árat. Döntő fonotsságú, hogy milyen anyagot választunk a szigeteléshez. Ha összehasonítja az árakat más kivitelezővel, mindig figyeljen rá, hogy a poliuretán súlya (testsűrűsége) növeli az árat.

szórt purhab ár felület
szórt purhab ár vastagság
szórt purhab ár

Teríték

A szigetelendő felület meghatározása általában egyszerű, de fontos tudni, hogy egy nem sík felület esetén a kiterített mérettel kell kalkulálni. Egy átlagos trapézlemez vagy hullámpala esetében ez jellemzően +15% terítékszorzót jelent.

Előkészületek

Ha a szigetelendő felület külső rétege laza, azt rögzíteni kell. A munkálatok során keletkező poliuretán szemcsék miatt szükség lehet a környező nyílászárók és tereptárgyak takarására is. Ha az épület mellett autók parkolnak, szükség lehet azok elirányítására, takarására.

Épület és Hozzáférhetőség

Az épület földrajzi helye, állapota, a hozzáférhetőség  is fontos tényezők a purhab ár meghatározásakor. Saját állványainkkal 7 m magasságig tudunk szigetelni, magasabban lévő felületeknél személyemelő költséggel is kalkulálni kell.

szórt purhab ár teríték
purhab szigetelés ár
purhab szigetelés ár

Szórt purhab szigetelés alkalmazásai

Lapostető Szigetelése Zártcellás Purhabbal

Lapostető

Új és már elöregedett lapostetők víz- és hőszigetelése is megoldható, ráadásul meglévő bitumenes felületeken bontás nélkül elvégezzük a szigetelést!

Padlásfödém szigetelés

Padlásfödém

Mivel a hőveszteség túlnyomó része a födémeken keresztül távozik, a padlások szigetelése kiemelten fontos téma épületének korszerűsítése kapcsán.

Tetőtér Szigetelés

Tetőtér

A lakatlan tetőtereket általában belülről, a szarufák között szigeteljük. Ha a tetőtér lakott, akkor azt kívülről szigeteljük, a héjazat bontása után.

thumb-csarnok-szigeteles

Csarnok, raktár

A formakövető hő- és vízszigetelés tökéletes választás könnyűszerkezetes épületekhez. Búcsúzzon el a kondenzációs problémáktól!

Istálló Szigetelés Purhabbal

Ól, istálló, gabonatároló

Steril és mosható felület anélkül, hogy bonyolult rögzítésre lenne szükség. Ott, ahol fontos az időfaktor, akár napi 1000 m2 szigetelést is elvégezhetünk.

Homlokzat Szigeteles Purhab

Oldalfal

Belső oldalfalak hő- és hangszigetelése, valamint külső homlokzatok purhab hőszigetelése. Könnyen alkalmazható akár vakolt falakon is.

Aljzat Szigetelés Zártcellás Purhab

Aljzat

A járható habréteg kiváló megoldás speciális alakú helységek, beleértve a lépcsőket és a gépészeti rendszereket is, hiszen segít hézagmentesen szigetelni ezeket a területeket.

Mennyezet szigetelés

Mennyezet szigetelés

Ha az Ön lakása alatt nem fűtött lakótér (például pince vagy mélygarázs) található, akkor fontos a födém szigetelése. A purhab minden szempontból ideális választás.

Trapézlemez szigetelés purhabbal

Trapézlemez

A beázások mellett a kondenzprobléma a trapézlemez épületek lagnagyobb hibája. A visszacsepegő pára nemcsak bosszantó, hanem kárt is okozhat az épületben. 

Hullámpala szigetelés

Hullámpala

A palatetők többsége beázik, a hagyományos szigetelések bonyolult rögzítése és rétegrendje miatt kijelenthető, hogy szigetelésük egyedül a purhabbal lehetséges gazdaságos módon.

Tartály Szigetelés

Tartály, konténer

Tartályok formakövető hőszigetelése és korrózióvédelme gyors haladással. Akár föld alatti tartályok szigetelésére is alkalmazható. Kérje ajánlatunkat purhab szigetelésre!

Terasz szigetelés

Terasz

Teraszok hatékony hő-, víz- és hangszigetelése! A zártcellás anyag betonozható, burkolható, de akár zöldteraszt is építhet rá. Fele olyan vastagság elég, mint a hagyományos szigetelésekből!

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.