Mennyibe kerül a szórt purhab szigetelés?

Az általunk kivitelezett purhab szigetelés ára több tényezőtől függ. Alább leírjuk, hogy milyen változók befolyásolják a munka fajlagos költségét.

Szórt purhab ár

Zártcellás purhab

35-55 kg/m3

Nyílt cellás purhab

15 kg/m3

UV védelem

Poliurea/műgyanta

Purhab szigetelés ár, szórt purhab ár – mitől függ?

A szórt purhab ár általában négyzetméterenkénti alapon számítódik, a vastagság tükrében. A purhab szigetelés ár tehát függ az épület, ill. a szigetelendő felület méretétől. Másodsorban  fontos kiválasztani az elérendő hőszigetelési értéket, meghatározni a szigetelés vastagságát. Természetesen a választott poliuretán hab is befolyásolja az árat.

Felület

A felület meghatározása a legegyszerűbb feladat. Fontos megjegyezni, hogy egy nem sík felületnél mindig kiterített mérettel kell kalkulálni a szigeteléshez szükséges anyagígényt. Ez a terítéknek hívott szorzó egy tlagos trapézlemez esetében vagy hullámpalán rendszerint +15%. Mindenkinek egyértelmű, hogy egy kisebb megbízás kapcsán, nem tudunk olyan kedvező fajlagos költségekkel kalkulálni, mint egy hatalmas felület esetén. Nem mindegy a purhab szigetelés ár szempontjából, hogy a szigetelőink több órán át utaznak és készülődnek egy 10 m2-es felület miatt vagy napokon át folyamatosan dolgoznak egy nagy lapostetőn. A kiszállási költségek, a munkára való felkészülés, a berendezés és az anyag melegítése miatt egy apró feladatnál a szigetelés nem költséghatékony. Általában minimum 100-200 m2 felület az, ahol már kedvező árat tudunk adni ügyfeleinknek. Természetesen a minimum rendelés nem kizárólag a négyzetméter függvénye, azt a rendelt vastagság vagy az objektum elhelyezkedése is nagyban befolyásolhatja.

Vastagság

A szigetelés vastagságáról ügyfeleinknek az esetek többségében konkrét elképzelése van. A zártcellás poliuretán a hagyományos anyagokkal összehasonlítva fele olyan vastagságnál ad ugyanolyan hatékony hőszigetelést az épületnek. Ahol csak a vízzárás a feladat, vagy kondenzproblémákat kell megoldani, ott elegendő egy vékony, 3-4 cm vastag szigetelés felvitele. Aki kimondottan a hőszigetelés miatt rendel poliuretánt, ott egy közepes hőszigetelés eléréséhez -egy még szigeteletlen felületen- minimum 6-8 cm-ert fogunk a zártcellás purhabból ajánlani. Egy erős, 30 cm vastag hagyományos hőszigetelésnek megfelelő izolációhoz 15 cm szórt purhabbal kell kalkulálni. A zártcellás purhabbal 3-20 cm közötti vastagságot tudunk készíteni. Van olyan projekt, ahol a szigetelendő felület pontos felmérése lehetetlen. Ilyenkor szerződésben rögzített árakon, a fogyás alapján számolunk el az ügyfelekkel, literben kalkulálva. 

Zárt- vagy nyitott, anyagsűrűség

A különböző poliuretán típusokról itt olvashat bővebben: link

Külső vagy belső munka

A purhab szigetelés ára változhat az alkalmazott anyag típusától és a szigetelendő felület jellegétől függően. Egy belső falat vagy mennyezetet elegendő csak poliretánnal takarni, míg egy külső felületetre készülő szigetelést nap elleni védelemmel is el kell látni. Az árak UV védő réteg nélkül jelentősen alacsonyabbak, mint egy külső fal vagy tetőszigetelés esetén, ahol a habot poliureával kell védenünk.

Előkészületek

A purhab szigetelés ár attól is függ, hogy szükség van-e előkészítő munkákra. Bár a techonológia nagy előnye, hogy a régi szigetelést, annak rétegrendjét nem kell lebontani, vannak esetek, hogy ez elkerülhetetlen. ha például laza a felület külső határoló rétege, azt rögzítenünk kell, hogy a hab dagadás közben ne húzza azt el a szigetelendő felülettől. A szigetelés közben apró poliuretán csemcsék szállnak a levegőben, emiatt vannak munkák, ahol szükség lehet a közelben lévő nyílászárók, tereptárgyak takarására. Ilyen és hasonló munkák befolyásolhatják az árat, mivel időt és erőforrásokat igényelnek.

Épület, hozzáférhetőség

A szórt purhab ár természetesen függ olyan tényezőktől is, mint a földrajzi hely, az épület állapota, a hozzáférhetőség nehézségei. Saját állványainkról 7 m magasságig tudunk szigetelni, a magasabban lévő felületek szigeteléséhez személyemelő költséggel is kalkulálni kell. 

Ár

Hogy a cikk végére érve legalább valamilyen belépő szintű támpontot adjunk, alább láthatja, hogy milyen árral kalkulálhat egy kisebb munka kapcsán:

  • zártcellás purhab kivitelezve, például padlásfödémen 35-40 kg/m3 testsűrűséggel: nettó 1750 Ft/cm/m2
  • nyíltcellás purhab kivitelezve, például padlásfödémen 15-20 kg/m3 testsűrűséggel: nettó 780 Ft/cm/m2
  • UV védelem, például lapostetőn 2 mm vastagságban: nettó 5800 FT/m2

Ha pontos árajánlatot szeretne kérni, lépjen kapcsolatba velünk, hogy áttekinthessük az Ön egyedi projektjét.

Felhasználások

Lapostető Szigetelése Zártcellás Purhabbal

Lapostető

Új vagy elöregedett lapostetők víz-, és hőszigetelése, bontás nélkül. Akár meglévő, bitumenes felületre – bontás nélkül.

Padlásfödém szigetelés

Padlásfödém

A hőveszteség több mint a fele a födémen keresztül távozik, a födémek szigetelése tehát kiemelten fontos. 

Tetőtér Szigetelés

Tetőtér

Lakatlan tetőterek szigetelése a szarufák között. Lakott tetőteret kívülről, a héjazat bontásával tudunk szigetelni.

thumb-csarnok-szigeteles

Csarnok, raktár

A formakövető hő- és vízszigetelés verhetetlen könnyűszerkezetes épületeken. Felejtse el a kondenz problémákat!

Istálló Szigetelés Purhabbal

Ól, istálló, gabonatároló

Steril, mosható felület. Bonyolult rögzítés nélkül. Ahol fontos az időfaktor, ott előny, hogy akár napi 1000 m2-ert szigetelünk..

Homlokzat Szigeteles Purhab

Oldalfal

Belső oldalfalak hő- és hangszigetelése. Külső homlokzatok szigetelése. Alkalmazható akár vakolt falakon.

Aljzat Szigetelés Zártcellás Purhab

Aljzat

A járható poliuretán habréteg ideális speciális alakú helységek, lépcsők, gépészet hézagmentes szigeteléshez.

Mennyezet szigetelés

Mennyezet szigetelés

Ha az Ön lakása alatt nem fűtütt lakótér, pince vagy mélygarázs van, Önnek a purhab a tökéletes megoldás.

Trapézlemez szigetelés purhabbal

Trapézlemez

A visszacsepegő pára nemcsak bosszantó, de károkat is okozhat az épületben. A megoldás a purhab szigetelés.

Hullámpala szigetelés

Hullámpala

A palatetők többsége beázik, szigetelésük egyedül a purhabbal lehetséges gazdaságos módon

Tartály Szigetelés

Tartály, konténer

Tartályok hőszigetelése és korrózióvédelme egyszerűen, gyorsan, hatékonyan.

Terasz szigetelés

Terasz

Teraszok hő-, víz- és hangszigetelése egy lépésben, 10 év garanciával.

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

Hajdúsámson, Debreceni út 24

info@isopur.hu