Lapostető szigetelés

A szórt purhabbal egy lépésben oldható meg a lapostető vízszigetelés és a lapostető hőszigetelés. A purhab tetőszigetelés verhetetlen régi- és új tetők korszerűsítésére 

Anyag:

Zártcellás hab + UV védelem (Poliurea)

Haladás:

Egy csapattal 350 m2/nap (3-5 cm)

Vastagság:

min 3 cm, max 20 cm között

Sűrűség:

45-55 kg/m3 testsűrűség

Lapostető szigetelés

A lapostető szigetelés során a zártcellás poliuretán hab alkalmazása egyre népszerűbb. A lapostető hőszigetelés a legmagasabb hatékonyságot nyújtja, miközben megoldja a lapostető vízszigetelést is. Egyre több építész tervez purhab tetőszigeteléssel új építésű projektek kapcsán. A purhab tetőszigetelést azonban leggyakrabban elöregedett, leázó lapostetőkön alkalmazzuk. A technológia óriási előnye, hogy nem szükséges lebontani és elszállítani a régi szigetelést (ez gyakran költségesebb lenne mint az általunk kínált szigetelés elkészítése). A purhab sokoldalú, ráadásul szinte bármilyen építőipari felületen tökéletesen  alkalmazható. Legyen szó bitumen, beton vagy fa zárófödémről, a purhab tető szigetelés hatékonyan bevethető. A zártcellás hab résmentes, vagyis megszűnik a beázás veszélye és az épület energetikáját gyengítő hőhidak. Az alkalmazott anyag rugalmasan követi a tető mozgásait, nem reped, ezért nem szükséges dilatációs csíkok beépítése.

Ha többet olvasna a zártcellás habról, kattintson ide!

Ha a purhabréteg hosszabb ideig ki van téve a napsütésnek, fontos az UV védelem biztosítása. A nap káros hatásai ellen a szigetelést egy Poliurea alapú festékkel zárjuk le. Ez a fedőréteg hatékonyan védi a habszigetelést és meghosszabbítja annak élettartamát. Amennyiben a purhabot a Megrendelő egyéb fedő réteggel látja el (beton, hidegburkolat, kavicságy, föld/zöldtető, járólap), a lapostető szigetelés tökéletesen védett lesz a nap káros hatásai ellen. Ilyenkor nincs  szükség külön védőrétegre. 

Olvasson többet az UV védő rétegről itt!

Problémák hagyományos szigetelőanyagokkal 

A gyenge minőségű lapostető hőszigetelés jelentős mértékben növeli a fűtés és hűtés költségeit.

Az elavult, kátrányos lapostető vízszigetelés miatt gyakran beáznak a tetők.

A felső szint mennyezetén párakicsapódások jelenhetnek meg.

A legtöbb hagyományos szigetelőanyag nem tudja követni az épület mozgását, ami apró egyenetlenségek és repedések kialakulásához vezethet.

A hagyományos anyagokkal járó bonyolult rétegrend nem nyújt egyidejűleg víz- és hőszigetelést. A kátrányos tetőszigetelés csak a vízzáróságot biztosítja. A túlkomplikált rétegrend több hibalehetőséget rejt magában. Ha a bitumenes tetőszigetelés meghibásodik, a rétegek bontása és eltávolítása jelentős költséggel jár.

A rágcsálók szívesen beköltöznek az elavult szigetelőanyagokba.

 

A legjobb lapostető szigetelés a purhab

A zártcellás poliuretán hab kétszer hatékonyabb a hagyományos szigetelőanyagoknál (0,023 λ [W/mK]). 

Már a minimális, 3 cm vastagságban történő felhordás is garantáltan 100% vízzárást biztosít.

Megszűnik a párakicsapódás és a kondenzációval kapcsolatos problémák.

A purhab tetőszigetelés képes bizonyos mértékben átengedni a párát, így az épület továbbra is lélegző marad. 

Az alkalmazott purhab és az azt védő UV réteg rugalmasan követi az épület mozgásait, így nem merülnek fel dilatációs problémák.

Az egyszerű rétegrendnek köszönhetően minimálisra csökken a meghibásodás esélye.

Nem szükséges eltávolítani a régi szigetelést a lapostető szigetelése során.

A purhab tető szigetelést nem kedvelik a rágcsálók, és nem találnak réseket, ahol bejuthatnának a régi szigetelőanyagok közé.

Lapostető szigetelés

Tekintettel arra, hogy egy épület hőveszteségének több mint felét a tetőn keresztül veszíti el, a lapostető szigetelés kiemelkedő fontosságú. Gyakran fordulnak hozzánk csak a lapostető vízszigetelése/ beázás miatt, ilyenkor a legvékonyabb rétegben, 3 cm vastagságban alkalmazzuk a purhab tető szigetelést. Bár ez a minimális vastagság még nem nyújt erős lapostető hőszigetelést, de már ez a 3 cm is 100% vízzárást biztosít az épületnek. Amennyiben a lapostető hőszigetelés is szempont, vastagabb réteget fogunk javasolni. Egy 10 cm vastag zártcellás purhab szigetelés olyan hatékonyságot nyújt, amit 20 cm vastag hagyományos hőszigetelés (pl. gyapot vagy lépésálló eps).

Európában 60 éve használják a purhabot tetőszigetelésre, és a szakértők szerint akár 80 évig is megőrzi hatékonyságát. A purhabot védő Poliurea anyagú UV-védő bevonat is rendkívül tartós, ha megfelelő szakértelemmel alkalmazzák, évtizedekig védi a lapostető szigetelését a környezeti hatásokkal szemben. Fontos tudni, hogy a védő réteget nem javasoljuk tartós fizikai igénybevételre. Amennyiben a lapostetőt teraszként használja, a Poliurea réteg kopásnak lehet kitéve. Ilyen esetben érdemes a habot inkább járólapokkal, hidegburkolattal vagy kavicsággyal történő védelemmel kombinálni.

Maradtak nyitott kérdések? Kattinsok ide a Gyakran Feltett Kérdések megtekintéséhez!

purhab tető szigetelés

Lapostető referenciák

házszigetelés Budapest

házszigetelés Budapest

Még egy Magyar Sikertörténet minket választott. Házszigetelés Budapest Maruzsi László neve ismerősen cseng minden autósport-rajongó számára. A rally versenyek legendája nemcsak a pályán, hanem az élet más területein is jó döntéseket hoz: amikor a lapostető...

Lakópark szigetelés

Lakópark szigetelés

Lakópark szigetelés Vízszigetelés a 13. Kerületben: Hatékony Megoldás Purhabbal. A 13. kerületben nemrégiben fejeztünk be egy nagy lakópark szigetelését. Egy 150 lakásos társasház lapostetőjének korszerűsítését végeztük el zártcellás szórt purhabbal. Ez a hatékony...

Felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

Hajdúsámson, Debreceni út 24

1026 Budapest, Riadó u 2c

info@isopur.hu