Lapostető szigetelés

A szórt purhabbal egy lépésben oldható meg a víz- és hőszigetelés. Egyaránt verhetetlen régi tetők megmentésére, ill. újépítésű tetők gazdaságos és gyors szigetelésére. 

Anyag:

Zártcellás hab + UV védelem (Poliurea)

Haladás:

Egy csapattal 350 m2/nap (3-5 cm)

Vastagság:

min 3 cm, max 20 cm között

Sűrűség:

55 kg/m3 testsűrűség

Lapostető szigetelés

A lapostető szigetelése során a zártcellás poliuretán hab alkalmazása egyre népszerűbb. Nem csupán a legmagasabb hatékonyságot nyújtja hőszigetelés terén, hanem teljes mértékben megoldja a vízzáróságot is. Mindezt egyetlen egyszerű lépésben, anélkül, hogy bonyolult rétegekre lenne szükség, és mégis gazdaságosan valósítható meg.

Leggyakoribb feladatunk az elöregedett bitumenes tetők szigetelésének megvalósítása. Az alkalmazott technológia óriási előnye, hogy nem szükséges lebontani a régi szigetelést, ami a szigetelőanyag eltávolításával és elszállításával járna (gyakran maga a szigetelés költségesebb lenne).

Egyre több építész tervez velünk új építésű családi- és társasházak, irodaépületek szigeteléséhez. A zártcellás hab rések és hézagok nélkül alkalmazható, így megszűnik a beázás veszélye és az energetikailag gyengítő hőhidak. Az alkalmazott hab anyag rugalmasan követi a tető mozgásait, nem törik meg, így nem szükséges dilatációs csíkok beépítése sem.

Ha többet olvasna a zártcellás habról, kattintson ide!

A purhab rendkívüli tapadóerejének köszönhetően szinte bármilyen építőipari felületre tökéletesen rögzül. Legyen szó bitumen, beton vagy fa zárófödémről, a purhab hatékonyan alkalmazható. Különösen a bitumenes tetők esetén jelent ez a megoldás kiemelkedő gazdaságosságot és hatékonyságot.

Amennyiben a purhabot fedő réteggel (például beton, burkolat, kavicságy, zöldtető, járólap) kombináljuk, a lapostető szigetelés tökéletesen védett lesz anélkül, hogy szükség lenne külön védőrétegre. Azonban ha a purhabréteg hosszabb ideig ki van téve a napsütésnek, fontos az UV védelem biztosítása. Ezért alkalmazunk egy kétkomponensű Poliurea réteget, amely hatékonyan véd a nap káros hatásaival szemben, és meghosszabbítja a szigetelés élettartamát.

Olvasson többet az UV védő rétegről itt!

Problémák hagyományos szigetelőanyagokkal 

A gyenge minőségű lapostető szigetelés jelentős mértékben növeli a fűtés és hűtés költségeit.

Az elavult, kátrányos tetőszigetelések miatt gyakran beáznak a tetők.

A felső szint mennyezetén párakicsapódások jelenhetnek meg.

A legtöbb hagyományos szigetelőanyag nem tudja követni az épület mozgását, ami apró egyenetlenségek és repedések kialakulásához vezethet.

A hagyományos anyagokkal járó bonyolult rétegrend nem nyújt egyidejűleg víz- és hőszigetelést. A kátrányos tetőszigetelés csak a vízzáróságot biztosítja. A túlkomplikált rétegrend több hibalehetőséget rejt magában. Ha a bitumenes tetőszigetelés meghibásodik, a rétegek bontása és eltávolítása jelentős költséggel jár.

A rágcsálók szívesen beköltöznek az elavult szigetelőanyagokba.

 

A legjobb lapostető szigetelés a purhab

A zártcellás poliuretán hab, más néven purhab rendkívül hatékony hőszigetelést nyújt a hagyományos szigetelőanyagokhoz képest (0,023 λ [W/mK]).

Már a minimális, 3 cm vastagságban történő felhordás is garantáltan 100% vízzárást biztosít. Ennek köszönhetően megszűnik a párakicsapódás és a kondenzációval kapcsolatos problémák. Az anyag képes bizonyos mértékben átengedni a párát, így az épület továbbra is lélegző marad.

A purhab egyenletes, hézag- és hőhíd mentes felületet eredményez. Bár könnyű anyag, mégis merev és járható. Az alkalmazott purhab és az azt védő UV réteg rugalmasan követi az épület mozgásait, így nem merülnek fel dilatációs problémák.

Az egyszerű rétegrendnek köszönhetően minimálisra csökken a meghibásodás esélye. Nem szükséges eltávolítani a régi szigetelést a lapostető szigetelése során.

A purhabot nem kedvelik a rágcsálók, és nem találnak réseket, ahol bejuthatnának a régi szigetelőanyagok közé.

Lapostető szigetelés

Tekintettel arra, hogy egy épület hőveszteségének több mint felét a tetőn keresztül veszíti el, a lapostető szigetelése kiemelkedő fontosságú. Gyakran fordulnak hozzánk csak a beázás problémájával, ilyenkor a legvékonyabb rétegben, 3 cm vastagságban alkalmazzuk a habot. Bár ez a minimális vastagság még nem nyújt erős hőszigetelést, már ez is 100%-os vízzárást biztosít az épületnek. Amennyiben a hőszigetelés is szempont, javasolunk vastagabb réteget. Például egy 10 cm vastag zártcellás purhab szigetelés olyan hatékonyságot nyújt, amit 20 cm vastag hagyományos hőszigetelés (pl. gyapot) eredményezne.

Európában már 60 éve használják a purhabot, és a szakértők szerint akár 80 évig is megőrzi hatékonyságát – túlzás nélkül állíthatjuk, hogy gyakorlatilag örök életű. A purhabot védő Poliurea anyagú UV-védő bevonat is rendkívül tartós, ha megfelelő szakértelemmel alkalmazzák, évtizedekig védi a lapostető szigetelését a környezeti hatásokkal szemben. Fontos tudni, hogy a védő réteget nem javasoljuk tartós fizikai igénybevételre. Amennyiben a lapostetőt teraszként használja, a Poliurea réteg kopásnak lehet kitéve. Ilyen esetben érdemes a habot inkább járólapokkal, hidegburkolattal vagy kavicsággyal történő védelemmel kombinálni.

Maradtak nyitott kérdések? Kattinsok ide a Gyakran Feltett Kérdések megtekintéséhez!

Lapostető Zártcellás Purhab Szigetelés

Lapostető referenciák

Szigetelés felújítása

Szigetelés felújítása

Szigetelés javítása a 11. kerületben, beázás javítása A megfelelő szigetelés, a beázások megoldása kulcsfontosságú minden épület esetében. A régi, szakszerűtlenül kivitelezett tetőszigetelések idővel problémákat okozhatnak, amelyek megoldást igényelnek. A régi...

Társasház szigetelés Tiszalök

Társasház szigetelés Tiszalök

Társasházat szigeteltünk. Mint azt már sokszor leírtuk, a zártcellás purhab kiváló választás a lapostetők szigetelésére. A purhab hatékony vízszigetelést és hőszigetelést nyújt, amely nagyban hozzájárulhat a társasház energiamegtakarításához és a lakók kényelméhez. A...

Telki szigetelés

Telki szigetelés

Telkiben szigeteltünk családi házat, amelynek tetőszerkezete súlyos problémákkal küzdött. Az eredeti bádogos lapostető több helyen sérült volt, és beázott, így sürgős szigetelésre volt szükség. Mivel a ház bérbe van adva, a tulajdonos úgy döntött, hogy megvizsgálja a...

Nyíregyháza

Nyíregyháza

Lapostető Szigetelés Nyíregyházán A tetőszigetelés egy fontos tényező, amelynek jelentős hatása van az épületek energetikai hatékonyságára és a kényelemre. Nyíregyházán, amikor egy étterem tetőjén dolgoztunk, a lapostető szigetelésére különös figyelmet fordítottunk....

Purhab szigetelés Tapolca

Purhab szigetelés Tapolca

Purhab szigetelés Tapolca A trapézlemez tetőszerkezetekben és falakon gyakran használt építőanyag, sok előnnyel rendelkezik. A purhab szigetelés Tapolca projektünk kapcsán az volt a feladatunk, hogy trapézlemez tetőt kívülről szigeteljük. A poliuretán nagyon hatékony...

Lapostető szigetelés Kaposvár

Lapostető szigetelés Kaposvár

LapostetpKaposvár szigetelés Egy belvárosi áruház 400m2-es lapostetejét szigeteltük Kaposváron. A régi bitumenes szigetelés jó állapotú volt, de itt-ott leázott. A tulajdonos a hőszigetelésen is szeretett volna javítani. BASF zártcellás habbal dolgoztunk 6 cm...

Zalakaros

Zalakaros

Purhab szigetelés Zalakaros!   A Belenus Hotel lapostetejét szigeteltük. A hotel lapostető szigetelése kritikus fontosságú a kényelem, a hatékonyság és a fenntarthatóság szempontjából. A purhab szigetelés kiváló választás ebben az esetben, és számos előnnyel jár....

Felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

Hajdúsámson, Debreceni út 24

1026 Budapest, Riadó u 2c

info@isopur.hu