Lapostető szigetelés

A szórt purhabbal egy lépésben oldható meg az épület lapostetejének víz-, és hőszigetelése. Egyaránt verhetetlen régi tetők megmentésére, ill. újépítésű tetők gazdaságos és gyors szigetelésére.

Anyag:

Zártcellás purhab + UV védelem (Poliurea)

Haladás:

Egy brigáddal 350 m2/nap (3-5 cm)

Vastagság:

3 cm a minimum és 20 cm a maximum

Sűrűség:

A nehezebb zártcellás: 55 kg/m3

Lapostető

A lapostetők korszerűsítése a zártcellás poliuretán hab egyik fő felhasználása. Nem csupán a ma elérhető leghatékonyabb hőszigetelést kínáljuk, de 100% vízszigetelést is ígérünk! Mindezt egy lépésben, bonyolult rétegrend nélkül, gazdaságosan.

A technológia nagy előnye, hogy nem kell bontanunk, a régi szigetelést nem kell letermelni, elszállítani (ez gyakran drágább lenne, mint maga a szigetelés).

Egyre több építész tervez velünk új építésű családi- és társasházon, irodaépületen is. A szigetelés hézag- és résmentes, nincs több beázás, sem hőhidak. A zártcellás hab követi a tető mozgásait, nem reped meg, nincs szükség dilatációs csík beépítésére. Ha többet olvasna a zártcellás habról, kattintson ide!

A purhab a legtöbb építőipari anyagra a pillanatragasztó erejével hozzátapad, alkalmazzuk bitumenen, betonon vagy fa zárófödémen. 

Ha a purhab fedve lesz (beton, burkolat, kavicságy, zöldtető, járólap), úgy a szigetelést nem kell védeni. Ha a kívülről felvitt purhab réteg a napon áll, azt UV védelemmel kell ellátnunk. Ilyenkor a nap káros hatásai ellen kétkomponensű Poliurea réteggel védjük a szigetelést. Olvasson többet az UV védő rétegről itt!

Problémák hagyományos szigetelőanyagokkal 

A rossz hőszigetelés magas hűtés- és fűtés költségeket jelent.

Az elöregedett, korszerűtlen tetők gyakran beáznak.

Párakicsapódások jelennek meg a felső szint mennyezetén.

A legtöbb hagyományos anyag nem követi az épület mozgását, az apró egyenletlenségek is repedést okozhatnak.

Bonyolult rétegrend: a hagyományos hőszigetelő anyagok nem adnak vízszigetelést, a vízszigetelés pedig nem hőszigetel. A bonyultabb rétegrend több hibát hoz magával. Meghibásodás esetén nagy költséget jelent a rétegek bontása, elszállítása.

Rágcsálók költöznek a régi szigetelőanyagokba.

 

A megoldás: zártcellás purhab

A purhab a hagyományos szigetelőanyagoknál kétszer hatékonyabb hőszigetelést ad (Zártcellás poliuretán hab 0,023 λ [W/mK]).

Már a minimálisan fújható 3 cm vastagságnál is 100% vízzárást ígérünk. Nincs több párakicsadás, kondenz probléma. A párát az anyag bizonyos mértékben átengedi, háza lélegző marad.

Összefüggő, hézag- és hőhíd mentes felület. Könnyű, mégis merev, járható felület. A purhab és az azt védő UV réteg követi az épület mozgását, nincsenek dilatációs problémák.

Egyszerű rétegrend – nincs esély a meghibásodásra. A szórt szigetelés elkészítése előtt a régi szigetelést nem kell lebontania, elszállítania.

Rágcsálók nem szeretik a habot, ill. réseket sem találnak, ahol bejutnak a régi szigetelőanyagokba.

Milyen vastag legyen?

A mai világban a szigetelés kiemelt témakör. Mivel egy épület hőveszteségének több mint a fele a tetőn át távozik, a tetők szigetelése a témakör egyik legfontosabb kérdése. Sok esetben csak a beázás miatt hívnak minket, ilyenkor a minimális 3 cm vastagságban visszük fel a habot a felületre. Ez a legvékonyabb réteg ugyan még gyenge hőszigetelést ad, de a víz ellen már 100% megvédi épületét. Ha a hőszigetelés is szempont, úgy természetesen vastagabb réteget ajánlunk. A zártcellás hab maximum 20 cm vastagságban fújható. Egy 10 cm vastag zártcellás purhab szigetelés 20 cm hagyományos hőszigetelésnek (gyapot) felel meg. 

Európában 60 éve használják, a szakértők 80 év élettartamot jósolnak az anyagnak – kis túlzással, optimistán talán azt is mondhatjuk, hogy örök életű. A purhabot védő Poliurea anyagú UV védő réteg szintén erős, hozzáértő alkalmazás esetén évtizedekig védi a szigetelést a környezeti hatásoktól. Fontos tudni, hogy a védő bevonatot tartós fizikai terheléshez nem ajánljuk. Amennyiben Ön a lapostetőt teraszként használja, a Poliurea lekophat. Ilyen esetben érdemes a habot inkább járólapokkal, hidegburkolattal vagy kavicsággyal védeni.

Maradtak nyitott kérdések? Kattinsok ide a Gyakran Feltett Kérdések megtekintéséhez!

Lapostető Zártcellás Purhab Szigetelés

Videó

Felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérés

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

4251 Hajdúsámson 

Debreceni út 24.

info@isopur.hu

Küldje el a szigetelni kívánt épület leírását, valamint a felület méretét és a szigetelés tervezett vastagságát. Nem váratjuk sokáig, késedelem nélkül, egy munkanapon belül elküldjük a szigetelésre vonatkozó kiindulási ajánlatunkat. Amennyiben elfogadhatónak tartja az árainkat, kérésére ingyenesen felmérjük az épületet. 

Purhab Szigetelés logo