Lapostető szigetelés

A szórt purhabbal egy lépésben oldható meg a víz- és hőszigetelés. Egyaránt verhetetlen régi tetők megmentésére, ill. újépítésű tetők gazdaságos és gyors szigetelésére. 

Anyag:

Zártcellás hab + UV védelem (Poliurea)

Haladás:

Egy csapattal 350 m2/nap (3-5 cm)

Vastagság:

min 3 cm, max 20 cm között

Sűrűség:

55 kg/m3 testsűrűség

Lapostető szigetelés

A lapostető szigetelés a zártcellás poliuretán hab egyik fő felhasználása. Nem csupán a ma elérhető leghatékonyabb hőszigetelést kínáljuk, de 100% vízszigetelést is. Mindezt egy lépésben, bonyolult rétegrend nélkül, gazdaságosan.

A leggyakrabban végzett feladatunk az elöregedett bitumenes tető szigetelése. A technológia nagy előnye, hogy nem kell bontanunk, a régi szigetelést nem kell letermelni, elszállítani (ez gyakran drágább lenne, mint maga a szigetelés).

Egyre több építész tervez velünk új építésű családi- és társasházon, irodaépületen is. A szigetelés hézag- és résmentes, nincs több beázás, sem hőhidak. A zártcellás hab követi a tető mozgásait, nem reped meg, nincs szükség dilatációs csík beépítésére. Ha többet olvasna a zártcellás habról, kattintson ide!

A purhab a legtöbb építőipari anyagra a pillanatragasztó erejével hozzátapad, alkalmazzuk bitumenen, betonon vagy fa zárófödémen. A purhab a leggazdaságosabb megoldás bitumenes tető szigetelésére.

Ha a purhab fedve lesz (beton, burkolat, kavicságy, zöldtető, járólap), úgy a lapostető szigetelés védő réteg nélkül is tökéletes. Ha a kívülről felvitt purhab réteg a napon áll, azt UV védelemmel kell ellátnunk. Ilyenkor a nap káros hatásai ellen kétkomponensű Poliurea réteggel védjük a szigetelést.

Olvasson többet az UV védő rétegről itt!

Problémák hagyományos szigetelőanyagokkal 

A rossz lapostető szigetelés magas hűtés- és fűtés költségeket jelent.

Az elöregedett, kátrányos tető szigetelések gyakran beáznak.

Párakicsapódások jelennek meg a felső szint mennyezetén.

A legtöbb hagyományos anyag nem követi az épület mozgását, az apró egyenletlenségek is repedést okozhatnak.

Bonyolult rétegrend: a hagyományos hőszigetelő anyagok nem adnak vízszigetelést és fordítva: a kátrányos lapostető szigetelés csak vízszigetel. A bonyultabb rétegrend több hibát hoz magával. A bitumenes tető szigetelés meghibásodása esetén nagy költséget jelent a rétegek bontása, elszállítása.

Rágcsálók költöznek a régi szigetelőanyagokba.

 

A legjobb lapostető szigetelés a purhab

A purhab a hagyományos szigetelőanyagoknál kétszer hatékonyabb hőszigetelést ad (Zártcellás poliuretán hab 0,023 λ [W/mK]).

Már a minimálisan fújható 3 cm vastagságnál is 100% vízzárást ígérünk. Nincs több párakicsadás, kondenz probléma. A párát az anyag bizonyos mértékben átengedi, háza lélegző marad.

Összefüggő, hézag- és hőhíd mentes felület. Könnyű, mégis merev, járható felület. A purhab és az azt védő UV réteg követi az épület mozgását, nincsenek dilatációs problémák.

Egyszerű rétegrend – nincs esély a meghibásodásra. A lapsotető szigetelés miatt a régi szigetelést nem kell lebontania, elszállítania.

Rágcsálók nem szeretik a habot, ill. réseket sem találnak, ahol bejutnak a régi szigetelőanyagokba.

Lapostető szigetelés

Mivel egy épület hőveszteségének több mint a fele a tetőn át távozik, a lapostető szigetelés kiemelt témakör. Sok esetben csak a beázás miatt hívnak minket, ilyenkor a minimális 3 cm vastagságban visszük fel a habot a felületre. Ez a legvékonyabb réteg ugyan még gyenge hőszigetelést ad, de a víz ellen már 100% megvédi épületét. Ha a hőszigetelés is szempont, úgy természetesen vastagabb réteget ajánlunk. Egy 10 cm vastag zártcellás purhab szigetelés 20 cm hagyományos hőszigetelésnek (gyapot) felel meg. 

Európában 60 éve használják, a szakértők 80 év élettartamot jósolnak az anyagnak – kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy örök életű. A purhabot védő Poliurea anyagú UV védő réteg szintén erős, hozzáértő alkalmazás esetén évtizedekig védi a lapostető szigetelést a környezeti hatásoktól. Fontos tudni, hogy a védő bevonatot tartós fizikai terheléshez nem ajánljuk. Amennyiben Ön a lapostetőt teraszként használja, a Poliurea lekophat. Ilyen esetben érdemes a habot inkább járólapokkal, hidegburkolattal vagy kavicsággyal védeni.

Maradtak nyitott kérdések? Kattinsok ide a Gyakran Feltett Kérdések megtekintéséhez!

Lapostető Zártcellás Purhab Szigetelés

Videó

Felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

4251 Hajdúsámson

Debreceni út 24.

info@isopur.hu

Az ország egész területén dolgozunk! Küldje el a szigetelni kívánt épület leírását, valamint a felület méretét és a szigetelés tervezett vastagságát. Nem váratjuk sokáig, egy munkanapon belül elküldjük a szigetelésre vonatkozó kiindulási ajánlatunkat. Amennyiben elfogadhatónak tartja az árainkat, kérésére ingyenesen felmérjük az épületet. 

Purhab Szigetelés logo