Aljzabeton alatti szigetelés

febr 1, 2024 | aljzat, családi ház, nyaraló, tetőtér

Aljzabeton alatti szigetelés

Újra Budaőrsön dolgoztunk egy új építésű, minmál épület szigetelésén. Az aljzatbeton alatti szigetelés és a födémek szigetelése purhabbal kiemelkedő fontosságú lépés egy családi ház szigetelési folyamatában. A megfelelő aljzat szigetelés meghatározza az épület hő- és hangszigetelési teljesítményét, valamint hozzájárul az energiahatékonysághoz és a lakók kényelméhez.

Az említett projekt során a szakemberek már az alapoknál kiemelt figyelmet fordítottak a szigetelésre. Az aljzatbeton alatti réteg 6 cm vastag poliuretán szigetelőanyagot kapott, amely hatékonyan gátolja a hőveszteséget az épület szintjein, ezáltal megakadályozza a hideg talajból történő hőátadást az épület belső terébe, így javítva az energiahatékonyságot és a fűtési költségeket.

A purhab kitölti és tökéletesen szigeteli az épületben lévő réseket és hézagokat, így megakadályozza a hőhidak kialakulását és a hőveszteséget. Az alkalmazott zártcellás purhab kiválóan alkalmazkodik az épület formájához és egyenetlenségeihez, így még az olyan helyeken is biztosítva van a szigetelés, ahol a tradicionális táblás szigetelés nehezen alkalmazható lenne.

A tulajdonos számára fontos volt, hogy az épület teljes mértékben rés- és hézagmentes szigetelést kapjon. Ez azért lényeges, mert még a legkisebb rések és hézagok is jelentős hőveszteséget okozhatnak. Az újépítésű ingatlanban azonban a szakszerűen elvégzett purhabos szigetelés garantálja a tökéletesen zárt és homogén szigetelőréteget, így minimalizálva az energiaveszteséget és javítva az épület hőmegtartó képességét.

Annak ellenére, hogy az épület egyes pontjainak alakja miatt alig volt néhány centiméter hely a szigetelőanyag számára, a szakemberek mégis sikeresen megoldották a megfelelő vastagságú szigetelőréteg beépítését. Ez a precíz munkavégzés és a megfelelő szaktudás eredménye, amely biztosítja az épület optimális hőszigetelését és energetikai hatékonyságát.

Összességében elmondható, hogy az aljzatbeton alatti szigetelés és a födémek purhabbal történő szigetelése alapvető lépései voltak ennek a nagyértékű családi háznak az energiahatékony és kényelmes lakhatásának biztosításában. A megfelelő szigetelésnek köszönhetően az épület melegebb és csendesebb marad, minimalizálva ezzel a fűtési költségeket és növelve az otthon lakóinak kényelmét.

Tetőterek szigetelése: www.purhab-padlas.hu

Olvasson többet aljzatok szigeteléséről itt: https://isopur.hu/aljzat-szigeteles/

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák