Trapézlemez szigetelés

Verhetetlen megoldások könnyűszerkezetes épületeken. Trapézlemez hő- és vízszigetelés gyorsan, egy lépésben – zártcellás szórt purhabbal. 

Anyag:

Zártcellás

Haladás:

300 m2/nap

Vastagság:

5+ cm

Sűrűség:

55 kg/m3

Trapézlemez szigetelés purhabbal

Hőszigetelés. A legtöbb hazai könnyűszerkezetes, trapézlemezből épített épület nincs szigetelve és/vagy beázik. A zártcellás purhab kiváló hőszigetelést biztosít. A fűtési- és hűtési költségek jelentősen csökkenthetők vele, az épületben tartozkodók komfortérzete javulni fog, hiszen eltűnnek a hőmérséklet ingadozások.

Beázások. A diletáció miatt a beázó trapézlemezre szórt purhab megállítja a vízet. A szórt purhab képes a legkisebb hézagokat is megfelelően lefedni, például a lemezek közötti hézagokat vagy a lemezrögzítő csavarok körüli réseket. A kemény anyag erősíti a trapézlemezből készült épület szerkezetét, az elemek nem fognak mozogni, nem alakulnak ki rések, a tető járhatóvá válik.

Párakicsapódás. A szigeteletlen épületek falán nagy hőmérséklet különbségek találkoznak (télen a benti meleg levegő a hideg felülettel érintkezik), megjelenik a párakicsapódás. A visszacsepegő pára nemcsak bosszantó, de károkat is okozhat az épületben, ill. az abban tárolt terményekben, gépekben. Mivel a szigetelt felületeken nem találkoznak nagy hőmérsékletkülönbségek, a kondenzprobléma sem fog visszatérni. 

Könnyűszerkezetes épületek szigetelése – purhab ELŐNYÖK

Formakövetés, rögzítés

A trapézlemez felületek speciálisak, szigetelésük hagyományos anyagokkal a formakövetés miatt igen problémás. A purhab az egyetlen tökéletes módja, hogy a trapéz bordáit lekövesse, egybefüggő réteggel védje a hő- és a víz ellen.

A többi szigetelésnél nagy költséget jelent a rögzítés, ill. a rétegrend is bonyolultabb, hiszen más anyagok nem garantálnak hő- és vízszigetelést egy lépésben! Kímélje meg magát a hibáktól – válassza az egyértemű megoldást!

A purhab követi az épület dilatációs mozgásait, nem kell tartania attól, hogy a szigetelésen repedések jelennek meg. Ha kívülről szigetelünk és a nap nem éri a trapézlemezt, az épület hőtágulása eleve kiküszöbölhető.

Gyors és tiszta
  • Akár napi 1000 m2-ert szigetelünk! A gyors kivitelezés ott igazán nagy előny, ahol fontos az időfaktor.
  • A szórt purhab szigetelése nem jár felfordulással. A munka után sincs hulladék, nincs szállítási költség.
  • A szigetelés pára- és penészálló. Könnyen kezelhető, akár nagynyomású mosóval is tisztítható.
Biztonságos

A zártcellás purhab erősz, kemény rétege az épületet statikailag is jelentősen megerősíti. A 45-55 kg/m3  súlyú zártcellás hab erős, kemény, járható, mégis minimális súlyterhelést jelent.

A zártcellás purhab kiváló, B2 Tűzvédelmi besorolású – nem táplálja a tüzet.

Trapézlemez szigetelése külső oldalról

Mi az a teríték?

A purhab szigetelés nagy előnye, hogy teljesen felveszi a trapézlemez formáját, éppen ezért hullámos lesz. Minél vastagabb réteget fújunk, annál inkább ki tudjuk simítani a trapézok miatt keletkező hullámokat. Egy trapézlemez fedéséhez több anyagra van szükég mint egy lapos felülethez, felméréskor mindig terítékkel számolunk. Ez általában 15-25 %-ot jelent az alapterületen felül.

Szendicspanel vs. szórásos szigetelés

Napjainkban népszerű a szendvicspanelekkel való építkezés. A szendvicspanelben lévő szigetelőanyag ugyanaz, de itt két acél lemez (fegyverzet) között vásárolja meg azt.  Amennyiben Önnek már van egy szigeteletlen trapézelemez felülete, olcsóbb és praktikusabb az utólagos, szórásos szigetelést választani, hiszen a  régi szerkezet bontása, elszállítása, a szendvicspanel vételára, rögzítésének költsége többszöröse a szórásos szigetelésnek.

Új épületek esetén gyakran az esztétika miatt nem tudunk versenyre kelni a szendvicspanelekkel. Költségek terén ilyenkor is gazdaságosabb a szórásos technológia, hiszen egy réteg hullámlemezt megspórolhat az ügyfél (a mai acélárak mellett ez egy csarnok esetében hatalmas tétel). A legfontosabb területen mindig a helyszínen készített, hézag- és toldásmentes szórt szigetelés nyer: a szendvicspanel elemek nem egybefüggőek. A diletáció miatt idővel hibák fognak megjelenni, az illesztéseknél, a csavar rögzítésénél víz juthat az épületbe, a lemezek mozgása miatt a szigetelés nem lesz teljesen légzáró.

Miért velünk?

A legnagyobb kapacítással, 10 teherautóval és 25 szakemberrel dolgozunk folyamatosan, az ország egész területén. A legmodernebb, új eszközökkel érkezünk a munkára.

Minősített, prémium minőségű alapanyagokkal dolgozunk. Beszállítóinktól nagy tételben vásárolunk, kedvezőbb áron dolgozunk mint a konkurencia.

A munkáinkra vállalt garanciát komolyan veheti: több mint 12 éve szigetelünk.

Nem ismerünk lehetetlent. Velünk egyedi, problémás projektek is megvalósulnak. Összeszokott csapatunk szívügye a szigetelés. 

Érdeklődése esetén ingatlanát ingyenesen felmérjük. 

Trapézlemez referenciák

Könnyűszerkezetes épületek szigetelése

Könnyűszerkezetes épületek szigetelése

Könnyűszerkezetes épületek szigetelése zártcellás Poliuretán Habbal Nyíregyházán szigeteltünk könnyűszerkezetes épületet! Az ipari ingatlanok és könnyűszerkezetes épületek tervezése és kivitelezése során számos kihívással kell szembenézni. Ezek közé tartozik a...

Felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.