A poliuretán hab

Mire jó a zártcellás- és mire a nyitottcellás purhab?

Mikor kell UV védelem? Olvasson többet alább! 

Termékeink

Zártcellás purhab

Az elérhető legjobb hőszigetelés, 100% vízzárás

Nyíltcellás purhab

Kiváló hő- és hangszigetelés, nagy üreges terek kitöltésére

Poliurea UV védelem

Vízszigetelés, UV sugárzás elleni védelem egyben

Mi az a poliuretán szigetelés?

A szórt poliuretán egy szórással felhordott műanyag, amely egybefüggő szigetelést, légzáró gátat képez falakon, tetőkön, fődémeken, tartályokon stb. A technológiának köszönhetően a szigetelés teljesen testreszabott: a folyékony komponensek összekeverésével és reagáltatásával a munkavégzés helyén hozzuk létre a szigetelést. A folyadékok összekeverés után nagyon gyorsan reakcióba lépnek egymással, mindössze néhány másodperc alatt, látványos dagadás közben megszilárdulnak. A purhab kiválóan szigetel, lezárja a hézagokat és képes nedvesség- és párazáró réteget képezni. 

A szórt poliuretán hab hőre keményedő cellás műanyag szigetelés, két fő alkotóeleme a poliol és az izocianát. A reakció közben a két anyag hőt bocsát ki, és néhány másodpercen belül szilárd hab képződik, amely csak nagyon rövid ideig ragadós. 

Zártcellás purhab

A zártcellás hab a ma elérhető legjobb hőszigetelő, páratlan előnye, hogy egyben 100% vízzárást is ad a szigetelt épületnek. Felülete erős, tömör és járható. Teherautóinkba szerelt gépeink keverik a két folyékony komponenst amit egy melegített tömlőn át viszünk fel a felületre. A kifújás után az anyag pár másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, közben eredeti térfogata negyvenszeresére dagad. A zártcellás purhab szerkezete szoros cellaszerkezetű, a nyitott cellás habnál merevebb, erősebb, így alkalmas födémek, lapostetők, teraszok szigetelésére is. Bármilyen ma használt építőipari anyagon alkalmazható.

 • lambda értéke 0,021-0,022.
 • teherbírás: 250 kPa
 • sűrűség 35-55 kg/m3
 • tűzvédelem: B2 önkioltó
 • kiszerelés: 200 l 
 • vízzáró, légzáró
 • az elérhető legjobb hőszigetelés
 • járható, merev szerkezet
 • résmentes: minden repedést kitölt
 • minden felületen alkalmazható

Nyílt cellás purhab

 

A nyitott cellás poliuretán hab jó hang- és hőszigetelő. Fontos kiemelni, hogy nem ad vízszigetelést. A szigetelni kívánt tereket és felületeket formakövetően, hézagmentesen kitölti.

A technológia ugyanaz mint a zártcellás terméknél: a teherautón lévő keverőből egy melegített tömlőn keresztül folyékony  halmazállapotú anyagot szórunk a felületre. Ez az anyag ugyanúgy, mindössze néhány másodperc alatt megszilárdul, de a nyíltcellás hab látványosabban, kb a százszorosára dagad.

A rengeteg apró légcella miatt ez egy puhább, rugalmas réteget ad, ami nemcsak hőszigetel, de jó hangszigetelő is. A zártcellás termékhez hasonlóan a szivacsszerűvé szigetelés is légzáró, a nedves levegőáramlást megállítva leküzdhetőek a kondenzproblémák. 

 

 • Anyag sűrűsége: 8-10kg/ m3
 • Hővezetési tényező: 0,035W/mK
  (lambda érték)
 • Tűzvédelmi besorolása: önkioltó, B2
  besorolás
 • tetőtér beépítés
 • födémszerkezet
 • beltéri oldalfal
 • külső homlokzatok
 • egyéb öreges terek
 • kitűnő hőszigetelés
 • hézagmentes
 • erősen tapad
 • nem esik össze
 • nagyobb terek hatékony kitöltése

Poliurea UV védelem

Amennyiben a zártcellás purhab az épületen kívül lesz alkalmazva, a szigetelést védeni kell a nap káros hatásai elől. Erre egy speciális műgyantát ajánlunk. Az UV coating megoldások alkalmazhatóak vízzáró bevonatként, korrózióvédelemként is. Az UV védő réteg tökéletes hézagtömítő, egybefüggő, tartós vízzáró felületet képez varrat és dilatáció nélkül. Az UV védelem sokrétű felhasználását vízálló, kopásálló, csúszásmentes, rugalmas mégis nagy keménységű tulajdonságainak köszönheti. A speciális kétkomponenses reaktor hevíti fel a szigetelő anyagot, amely fűtött csöveken át érkezik a szórópisztolyba, majd 240 bar nyomással lesz a felületre fújva. Az anyag a felvitelt követően néhány másodperc alatt megszilárdul, és 24 óra alatt eléri tökéletes és végleges fizikai, kémiai állapotát.

 • tetők, palatetők szigetelése
 • poliuretán habok UV védelme
 • medencék belső szigetelése
 • teherautó platók
 • gyors és egyszerű felhordás
 • kitölti a réseket
 • a vízzárás mellett UV védelem
 • rugalmas, nem reped

Felkészülés

A szigetelés előtt egyeztetünk ügyfeleinkkel a kapcsolódó építőipari munkákról, hogy elkerüljük a szigetelés későbbi rongálását. Ha például Ön a lapostetőre napelemeket szeretne felszerelni, azok tartólábait érdemes a szigetelés előtt rögzíteni. Ha a szigetelt oldalfalra vagy tetősíkra gipszkarton takarást tervez, érdemes a tartókonzolokat a szigetelés előtt feltenni. Aljzatszigeteléskor a szerelvények és csövek legyenek helyükön, hogy ne utánunk, a kész szigetelésbe kelljen azokat bevésni, ezzel károsítva a hézagmentes szigetelést.

Fontos előre egyeztetni a védendő felületekkel kapcsolatban is. A szórásos szigetelés elkészítése közben apró purhab szemcsék keringenek a levegőben. Az ablakok, ajtók, az épület külső részei, közelben lévő tereptárgyak, autók mind-mind veszélynek vannak kitéve. A legjobb megoldás a közelben lévő tárgyak fedése. Természetesen belső munkáknál ez a veszély csekély, ill. a takarás sokkal egyszerűbben megvalósítható. Szabadban végzett munkánál minden fújás előtt figyelembe kell venni a szél irányát. Túlzottan szeles körülmények között a kültéri munkával leállunk. 

Védőfelszerelések

Légutak védelme. A legfontosabb a megfelelő védőmaszk használata. A szórás közben megkérjük ügyfeleinket, hogy hagyják el a munkaterületet. 

A szem védelme. A megfelelő szemvédő megvédi a szemet a folyékony komponensek fröccsenésétől (például a reakcióba lépő hab véletlen kipermetezése során). A munkát végzők és az azt ellenőrzők  védekezhetnek védőmaszkkal kombinált szemüveggel is. 

Ruházat. Ha fennáll a poliuretán összetevőivel való közvetlen érintkezés lehetősége, viseljen megfelelő védőruházatot. Eldobható kezeslábast ajánlott viselni, hogy a permet ne érintkezzen a bőrrel és a ruházattal. A nem eldobható ruházatot, mindig mossa ki az újbóli viselés előtt. 

Kesztyű. A munkavédelmi kesztyűk megfelelő védelmet nyújtanak. Figyeljesn a méretre! Túl nagy vagy túl kicsi kesztyű esetén előfordulhat, hogy az a felhasználónak nem nyújt megfelelő védelmet. 

Elsősegély

Egészségügyi kockázatok kizárólag a szigetelés közben lépnek fel. A poliuretán hab, miután megfelelően telepítik és kikeményedik NEM VESZÉLYES. Fontos tehát, hogy munka közben a munkaterületen tartózkodó személyek viseljenek megfelelő védőfelszerelést.  Az összetevők belélegzése vagy bőrrel való érintkezése káros hatással lehet a bőrre, a szemre és tüdőre. sebbe. Ha Ön érintkezett az anyaggal, ne kezelje félvállról a dolgot – azonnal kérjen orvosi segítséget.

Belélegzés: Kerülje a komponensek keveredésekor, ill. a hab dagadásakor keletkező gázok belélegzését! Ha valakit védőmaszk nélkül lát a munkaterületen, azonnal figyelmeztesse és kísérje friss levegős helyre. A magas koncentrációjú habosítószer (B összetevő) csökkentheti a légzéshez rendelkezésre álló oxigénkoncentrációt. Ha belélegezték az anyagot, a tünetek súlyosbodhatnak néhány órával a belégzés után.

Bőrrel való érintkezés: Ha Ön hozzáért az összetevőket tartalmazó vegyi anyagokhoz, zuhanyozzon vagy fröcskölje le az érintett területet vízzel, hogy megtisztítsa a bőrt, majd mossa le újra szappannal és vízzel. A kukoricaolaj vagy a propilénglikol hatékonyabb lehet az eltávolításban, mint a víz. Távolítsa el a szennyezett ruházatot. Ha az érintkezés közben meg is vágta magát, azonnal kérjen sürgősségi ellátást, mert a vegyszer a seben át bejuthatott a vérbe. 

Szemmel való érintkezés: Ha a vegyszer szemébe jut, legalább 15 percig nagy mennyiségű langyos vízzel öblögesse a szemet. A lehető leghamarabb kérjen szakorvosi segítséget.

Lenyelés: SPF vegyszer lenyelése esetén ne hánytassa magát. Azonnal kérjen szakszerű orvosi ellátást.

Felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérés

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

4251 Hajdúsámson 

Debreceni út 24.

info@isopur.hu

Küldje el a szigetelni kívánt épület leírását, valamint a felület méretét és a szigetelés tervezett vastagságát. Nem váratjuk sokáig, késedelem nélkül, egy munkanapon belül elküldjük a szigetelésre vonatkozó kiindulási ajánlatunkat. Amennyiben elfogadhatónak tartja az árainkat, kérésére ingyenesen felmérjük az épületet. 

Purhab Szigetelés logo