Padlásfödém szigetelés

A zártcellás purhab kiváló megoldás padlásfödém hő-, valamint vízszigetelésére. A járható szigetelőréteg teljesen homogén, hézagmentes.

Anyag:

Zárt/ nyitott cellás

Haladás:

300 m2/nap

Vastagság:

5+ cm

Sűrűség:

55 kg/m3

Padlásfödém szigetelés

Az ingatlanok hőveszteségének több mint a fele a födémen keresztül távozik. A födémek- és az aljzatok szigetelése tehát kiemelten fontos. A purhab elvitathatatlan előnyökkel kecsegtet a táblás hőszigetelő lapokkal szemben. Tökéletes, hézagmentes hő- és vízszigetelést ad, ahol más anyaggal nehezen szigetelne. Akkor is verhetetlen megoldás, ha nem sík padlón vagy íves falak mentén, lépcsők-, csövek körül szigetelne. A poliuretán hab páradiffúzív tulajdonságának köszönhetően az épület a födém szigetelése után is lélegző marad, ezáltal megelőzve a penészesedést, dohosodást.

Tetősíkon vagy födémen? Zárt- vagy nyíltcellással?

Amennyiben a tetőtér nem lakott és nincs is tervben annak beépítése, akkor a padlásfödémet szigeteljük a tetősík helyett. A födém szigetelése hatékonyabb, hiszen a  felfele áramló meleget nem hagyjuk a tetőig eljutni. Másfelől a kivitelezés is olcsóbb, mivel magastető esetén a födém felülete kisebb mint a tetősíkoké.  Amennyiben fontos, hogy a padlás szigetelése járható, valamint terhelhető legyen, zártcellás habot szoktunk ajánlani. Hogyha a padlást egyáltalán nem használják, a nyíltcellás hab is szóba jöhet. Ez a hab olcsóbb, de gyengébb hőszigetelést ad, ill. nem vízzáró!

Padlásfödém hőszigetelés

Purhab általános előnyei

A fűtési költségeket akár a felére csökkenthetjük! Egyetlen munkafázisban zajlik a hő-, víz-, és a hangszigetelés.

Egybefüggő, vízzáró réteget ad. Páradiffúzív tulajdonsága miatt a ház lélegző marad.

Teljesen hézagmentes megoldás, ezért tökéletes záróréteg, tökéletes csöveknél, íves falnál stb.

100% vízzárás, kiváló hőszigetelés. A párát bizonyos mértékben átengedi, háza lélegző marad.

A régi szigetelést nem kell lebontania, elszállítania. Gyors és tiszta kivitelezés. Akár magasnyomású mosóval tisztítható.

Terhelhető, nagy nyomószilárdságú, hézag- és résmentes szigetelés.

Munka menete

Mielőtt szigetel, győzödjön meg róla, hogy a fogadófelület száraz és pormentes. Szem előtt tartva a tényt, hogy munka közben a levegőben szálló purhab szemcsék minden útjukba kerülő felületre rátapadhatnak, minden olyan felületet, berendezést, vezetéket, amit nem akar szigetelni, érdemes védőtakarással ellátni. Amennyiben Ön ezzel nem kíván foglalkozni, cégünk a takarást esetileg kalkulált áron vállalja, felülettől függően. 

Az aljzatszigetelés vastagságát mindig az ügyfél dönti el, lakóépületek födémszerkezeteire jellemzően minimum 5 cm-ert szoktak kérni a zártcellás habból. Az általunk javasolt optimális vastagság a 10 cm, ez a vastagság 20 cm gyapotot vált ki.

Maradtak kérdései? Kattinsok ide a Gyakran Feltett Kérdések megtekintéséhez!

Födém referenciák

Felhasználások

Kérjen ajánlatot!

Mit szeretne szigetelni?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

Hajdúsámson, Debreceni út 24

1026 Budapest, Riadó u 2c

info@isopur.hu