Zsindely tető szigetelés

febr 4, 2024 | bitumenes tető, családi ház, lapostető, nyaraló, tetősík külső oldalról

Hatékony Szigetelés Zártcellás Purhabbal

 

A zsindely tető szigetelés és korszerűsítés kiemelten fontosak minden épület esetében, különösen egy családi ház esetében. A zsindely tetők esetében gyakran előfordulhat, hogy a hőszigetelés hiányosságai vagy a tető károsodása miatt beázások keletkeznek.

Egy hatamas, könnyűszerkezetes épület esetében, ahol a zsindely tető szigetelése hiányosságai miatt több ponton jelentkeztek beázások, sürgős megoldást kellett találni a problémákra. A tulajdonos már korábban ismerkedett a zártcellás purhab hőszigetelés előnyeivel, amikor egy másik épületének szigetelését ezzel a módszerrel végezték el. Így döntött úgy, hogy ezt a megoldást alkalmazza a zsindely tető korszerűsítésére is.

A munkálatok során a zsindely tetőre 4 cm vastagságú zártcellás purhabot fújtak. Ez a vastagság egyenértékű egy hagyományos anyagokból feltett 8 cm vastag szigeteléssel. A tulajdonos szerint már a vékony rétegtől is jelentősen javult az épület szigetelése, csökkent a fűtési költség. Emellett a purhab kiválóan alkalmas a tető vízszigetelésére is, így hatékonyan védi az épületet a nedvesség behatolásától.

A purhab felületét UV álló festékkel kezelték, ami további védelmet nyújt a zsindely tető környezeti hatásokkal és az időjárási viszontagságokkal szemben. Ezáltal a zsindely tető hosszú távon megőrzi esztétikus megjelenését és funkcionalitását.

A beruházás költségei szempontjából is előnyös megoldást jelentett a zártcellás purhab használata. A tulajdonos számára kb. 10.000 Ft/m2 áron sikerült megoldani a zsindely tető korszerűsítését és a beázások kezelését is, ami rendkívül kedvezőnek számít egy ilyen komplex probléma megoldása esetében.

A tulajdonos nagyon elégedett volt az elvégzett munkával és az elért eredményekkel. Nemcsak hogy sikerült hatékonyan megerősíteni az épület szigetelését és megelőzni a további beázásokat, de mindezt költséghatékonyan és gyorsan sikerült elérni. A zsindely tető zártcellás purhabbal történő szigetelése tehát optimális megoldást jelentett a problémákra, és hosszú távon biztosítja az épület kényelmét és védelmét.

Tetőszigetelés, lapostetőszigetelés: link

Zsindely tető szigetelés: link

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák