A „Szálloda Szigetelés” – Újítások a Panoráma Hotelben, Köszegen

Szálloda szigetelés Referencia Kőszeg Szálloda szigetelés Kőszegen Szálloda szigetelés purhabbal

A szigetelés nem csupán a házak lakhatóságát javítja, hanem hosszú távon jelentős megtakarítást is eredményezhet az energiaszámlák terén. A Panoráma Hotel néhány éve leégett. A tulajdonos a régi, nyeregtetős tetőszerkezet újraépítése helyett, minimál stílusra váltott és tetőteraszokat alakított ki az apartmank felett.

A tűzben a tető födémje szerencsére sértetlen maradt. Ez lehetőséget teremtett arra, hogy a szálloda tulajdonosa újragondolja a tető szigetelését. Az erős acél trapézlemezeket alaposan kitakarították, majd azokat simították ki OSB lapokkal, hogy tökéletes alapot biztosítsanak a szórt szigetelésnek..

A legkorszerűbb megoldást választották a szigeteléshez: 10 cm vastag zártcellás purhabot fújtak a tetőfelületre. Ez a technológia ideális választás volt a szigetelés szempontjából, mivel kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és tökéletesen illeszkedik az alapfelülethez, megakadályozva a hőhíd kialakulását.

Az új tetőszigetelés kiemelkedően hatékony vízszigetleést is kínál! A tulajdonos előrelátóan gondoskodott a megfelelő vízelvezetésről, hogy a szigetelés hosszú távon is hatékony maradjon, és ne sérüljön meg az esőzések vagy hóolvadások következtében.

Az új szigetelés nemcsak praktikus, hanem esztétikailag is vonzó megoldást kínál. A vpc terasz burkolat elegáns megjelenést kölcsönöz a szálloda tetőteraszának, emellett pedig tartós és könnyen karbantartható felületet biztosít, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak és a gyakori használatnak egyaránt.

A Panoráma Hotelben végzett szálloda szigetelés projekt megfelelő referenciaként szolgálhat más épületek számára is. Ez a fejlesztés nemcsak az energiahatékonyságot növeli, hanem hozzájárul a szálloda hosszú távú fenntarthatóságához és versenyképességéhez is.

Végül, a Panoráma Hotel új tetőszigetelése és burkolata megmutatja, hogy a megfelelő tervezéssel és technológiával még a legnagyobb kihívások is sikeresen megoldhatók. A szálloda szigetelésével nemcsak a komfort nő, hanem a fenntarthatóság és az üzemeltetési költségek is csökkennek, ami hosszú távon mind a tulajdonosoknak, mind pedig a vendégeknek kedvező.

Trapézlemez szigetelés: https://isopur.hu/trapezlemez-szigeteles/

Leégett a Panoráma Hotel: https://www.youtube.com/watch?v=tH1XdN-XUS0

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák