Trapézlemez tető javítása

júl 8, 2023 | gyárépület, trapézlemez

Trapézlemez tető javítása

 

Tetőfelújítás külső oldali zártcellás szórt purhabbal a Miskolci Csarnokban

A tetők számos kihívással szembesülnek az idő múlásával. Különösen a trapézlemez tetők szenvedhetnek olyan problémáktól, mint az elmozdulás dilatáció miatt, a rések a szegecselésnél és illesztéseknél, valamint a hiányzó hőszigetelés. A Miskolci Csarnok tulajdonosai is megtapasztalták ezeket a problémákat, amikor a fényablakok kereteinél beázás következett be. A tulajdonos azonban nem szerette volna az egész tetőfelületet szigetelni, a tetőfelújítás egyszerűbb formáját kereste. Ekkor merült fel a külső oldali zártcellás szórt purhab alkalmazása.

Miért purhabbal?

A külső oldali zártcellás szórt purhab rendkívül hatékony módja a trapézlemez tetők javításának és szigetelésének. Ez a technológia egy kétkomponensű hab rendszerre épül, amelyet speciális eszközökkel permeteznek fel a tetőfelületre. Az alkalmazás során a szórt purhab felveszi a tető formáját, így rés- és hézagmentes szigetelést biztosít. Ez jelentős előnyt nyújt az illesztéseknél és a szegecseléseknél jelentkező rések kiküszöbölésében, ezáltal megakadályozva a víz bejutását.

Az egyik legnagyobb előnye ennek a technológiának az, hogy a purhab rendkívül pontosan követi a tető formáját. Ez lehetővé teszi a tető tökéletes lezárását és védelmét. Emellett a purhab kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a Miskolci Csarnok tulajdonosai a javítás során nemcsak a beázást szüntethetik meg, hanem hosszú távú energiahatékonyságot is elérhetnek a tetőn keresztül. A hőszigetelés hiánya gyakori probléma a trapézlemez tetőknél, amelyek jelentős hőveszteséget okozhatnak. A purhab alkalmazásával ez a probléma hatékonyan megoldható.

Részletekben

A Miskolci Csarnok tulajdonosai azt is fontosnak tartották, hogy a tetőfelújítást költséghatékonyan végezzék el. Ezért a javítást csíkokban, négyzetméter alapon árazták be. Ez lehetővé tette a javítás pontos kiszámítását és az anyagmennyiség optimalizálását, hogy csak az érintett területeken alkalmazzák a purhabot. Ez a megközelítés tovább csökkentette a költségeket, miközben hatékonyan megoldotta a beázás problémáját.

Összességében a külső oldali zártcellás szórt purhab alkalmazása kiváló megoldás a trapézlemez tetők javítására és szigetelésére. A Miskolci Csarnok tulajdonosai ezt a technológiát választották a beázott fényablakok kereteinek problémájának megoldására. A purhab rés- és hézagmentes szigetelést biztosít, 100%-osan pontosan követi a tető formáját, és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen túlmenően, a csíkokban történő javítás módszere lehetővé teszi a költséghatékony megközelítést, minimalizálva az anyagfelhasználást és maximalizálva a hatékonyságot. A purhab felhasználása révén a Miskolci Csarnok tulajdonosai hosszú távú megoldást kaptak tetőjük problémájára, miközben javították az energiahatékonyságot és megelőzték a további károkat.

 

tető korszerűsítés

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák