Szigetelés felújítása

aug 22, 2023 | gyárépület, irodaház, lapostető

szigetelés javítása

Szigetelés javítása a 11. kerületben, beázás javítása

A megfelelő szigetelés, a beázások megoldása kulcsfontosságú minden épület esetében. A régi, szakszerűtlenül kivitelezett tetőszigetelések idővel problémákat okozhatnak, amelyek megoldást igényelnek. A régi szigetelés javítása, felújítása az egyik leggyakrabban végzett feladatunk. Az ügyfelünk azzal keresett meg, hogy több mint száz beázó bevilágító javítása esedékes az épületen.

A Probléma Kialakulása

Az 11. kerületben található lapostető épülete egy ideje már küzdött a tetőszigetelési problémákkal. A korábbi, rosszul kivitelezett purhab szigetelés számos problémát hordozott magában. A nem megfelelő UV védelem miatt a tető szigetelése folyamatosan károsodott, és a sérülések miatt idővel több sebből vérzett a lapostető.  Az eső és a napsütés tovább rontotta a helyzetet, és az épületet használó amerikai cég egyre többször tapasztalt beázásokat és szivárgásokat.

A Megoldás Felé: szigetelés felújítása purhabbal

Az egyre súlyosbodó problémák miatt elkerülhetetlenné vált a tetőszigetelési rendszer teljes felújítása. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy szakértő cég segítségét veszik igénybe, hogy helyreállítsák az épület tetőszerkezetét és megoldást találjanak a szivárgások problémájára. A purhab szigetelés eltávolítására, a sérült részek helyreállítására, és egy hatékonyabb UV védelem felhelyezésére volt szükség.

 

 

beázó ablak javítása

A szigetelés felújítása, a beázások megoldása, beázó ablak javítása

Első lépésként a régi purhab szigetelés eltávolítására került sor. Az eltávolítás során a sérült részeket gondosan feltárták, és a rétegrendbe jutott nedvességet teljes mértékben kiszárították. Ezután következett a tönkrement UV védő festék eltávolítása, hogy az új szigetelő réteg tökéletesen tapadhasson.

Az új szigeteléshez zártcellás anyagot választottak, melynek kiváló hőszigetelő és vízlepergető tulajdonságai vannak. A Mariseal 250 UV védő festéket alkalmazták, amely megfelelő védelmet nyújt a tetőnek az UV-sugárzás és az időjárási viszontagságok ellen. Ez a kombináció garantálja a tető hosszú távú védelmét és a beázások megszűnését.

Az Újjászületett Tető

Cégünk szakemberei szorgosan dolgoztak az épület lapostetőjén. Az épület új tetőszigetelése nemcsak hatékony védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen, hanem esztétikailag is vonzó megjelenést kölcsönöz az épületnek. A tulajdonosok végre megnyugodhattak, hiszen az épületük nem ázik többé, és a korábbi problémák a múlté. A több mint 100 beázó bevilágító javítása után garantáltan nem lesz több gondjuk a beázásokkal.

Következtetés

Az ilyen jellegű tetőfelújítások nemcsak az épület hosszú élettartamát biztosítják, hanem a lakók komfortját is növelik. A régi, szakszerűtlenül kivitelezett purhab szigetelés javítása és felújítása az új, UV védő réteg felhelyezése segített megszüntetni a beázásokat és a szivárgásokat. Ez a projekt egyértelműen mutatja, hogy a megfelelően kivitelezett tetőszigetelés milyen fontos a tartósság, a komfort és az épület értéke szempontjából.

Többet a lapostető szigetelésről itt – link

Palatetők felújítása itt – link

beázó bevilágító javítása
szigetelés felújítása

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák