Trapézlemez szigetelése alsó oldalról

febr 19, 2024 | csarnok, gyárépület, irodaház, könnyűszerkezet, mennyezet, trapézlemez

Födém szigetelés alulról

Födém szigetelés alulról

Újabb referencia az alulról történő födém szigetelésre. A könnyűszerkezetes épületek gyakran szenvednek kondenzációs problémáktól és magas fűtési költségektől, különösen akkor, ha nem megfelelően vannak szigetelve. Nemrégiben megoldottunk egy ilyen problémát a Thyssen Krupp csoport egyik csarnokában, ahol a purhab segítségével hatékonyan szigeteltük az épületet.

Az említett raktárában jelentős problémák merültek fel a födém és trapézlemez szigetelésével kapcsolatban. A kondenzáció miatt az épületben gyakran előfordult nedvesedés és páralecsöpögés, ami károsíthatta az ott tárolt árut és a szigeteletlen tető növelte a fűtési költségeket is.

Az első lépés az volt, hogy kiürítsük a raktárat. Ezután lefóliáztuk a polcrendszert és a nyílászárókat. Miután előkészítettük a felületet, állványaink segítségével 5 cm vastag purhab szigetelést fújtunk az alulról szigetelendő felületre.

A purhab ideális választásnak bizonyult a szigeteléshez, mivel könnyen alkalmazható és rendkívül hatékony hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A purhab légmentes zárást biztosít és hozzájárul a hőveszteség minimalizálásához. A szigetelés megakadályozza a nedvesség bejutását az épületbe.

Az eredmény egyértelmű: az épületben jelentősen csökkent a kondenzáció, emellett jelentősen csökkentek a fűtési költségek is.

A purhab gyors és költséghatékony megoldást kínált a légzáró és vízszigetelő réteg létrehozására, így ideális választásnak bizonyult a Thyssen Krupp csoport raktárának szigetelésére. A purhab segítségével sikerült hatékonyan megoldani a raktár szigetelési problémáit, és biztosítani a hosszú távú védelmet az épület számára. Ez a projekt egy újabb példa arra, hogyan lehet innovatív és hatékony megoldásokat alkalmazni az épületek hőszigetelési problémáinak kezelésére.

https://www.thyssenkrupp.hu/hu/

Olvasson többet mennyezet szigeteléseinkről.

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák