Purhab szigetelés Szolnok – Élelmiszergyártó üzemek korszerűsítése

jan 13, 2023 | gyárépület, lapostető

Purhab szigetelés a Bunge Zrt. üzemeiben – A korszerűsítést 2022 decemberében végeztük.

Szolnok környékén elvégezzük a Bunge Zrt. üzemeinek lapostető szigetelését a speciális téli adalékkal ellátott purhab segítségével. A Bunge Zrt. egy amerikai tulajdonú vállalat, amely folyamatosan törekszik a létesítményeinek fejlesztésére és energiahatékonyságának növelésére. A lapostető szigetelése kulcsfontosságú szerepet játszik a hőveszteség minimalizálásában és az üzemi hatékonyság javításában.

A purhab a zártcellás poliuretán hab egyik leginkább hatékony felhasználási módja a lapostető szigetelése terén. Ez a technológia nemcsak a legjobb hőszigetelést nyújtja, hanem 100%-os vízzáróságot is biztosít. A folyamat egyszerű és gazdaságos, és nincs szükség bonyolult rétegrendre.

Az egyik leggyakoribb feladatunk az elöregedett bitumenes tető szigetelésének korszerűsítése. Az egyik fő előnye ennek a technológiának, hogy nem kell elbontanunk az régi szigetelést, ami költségesebb és időigényesebb lenne, mint maga a szigetelés elvégzése.

Egyre több építész tervez velünk új építésű családi- és társasházak, irodaépületek esetén is. A purhab által létrehozott szigetelés hézag- és résmentes, így nem fordulhat elő beázás vagy hőhíd. A zártcellás hab rugalmasan alkalmazkodik a tető mozgásaihoz, nem reped meg, és nem szükséges dilatációs csíkokat beépíteni. Ha többet szeretne tudni a zártcellás habról, olvasson tovább a megadott linken!

A purhab nagyon erős tapadással rendelkezik a legtöbb építőanyagra, legyen az bitumen, beton vagy fafedés. A purhab a leggazdaságosabb megoldást kínálja a bitumenes tető szigetelésére.

Ha a purhabot fedő réteggel burkolják (beton, burkolat, kavicságy, zöldtető, járólap), akkor a lapostető szigetelése tökéletesen működik védelmi réteg nélkül is. Azonban, ha a purhab rétege ki van téve a napfénynek, azt UV-védelemmel kell ellátni. Ilyen esetben kétkomponensű poliurea réteggel védi a szigetelést a nap káros hatásaitól.

A rossz lapostető szigetelés komoly költségeket jelent a fűtési és hűtési számlákban. Az elöregedett, kátrányos tetőszigetelés gyakran beázik, és párakicsapódások jelentkezhetnek a felső szint mennyezetén. A hagyományos anyagok nem követik az épület mozgását, és az apró egyenetlenségek repedéseket okozhatnak. Ezenkívül a hagyományos rétegrend bonyolultsága további problémákat okozhat, mivel a hőszigetelő anyagok nem nyújtanak vízzáróságot, vagy fordítva, a kátrányos tetőszigetelés csak vízzáró.

A purhab a legjobb megoldás a lapostető szigetelésére, és kétszer hatékonyabb hőszigetelést nyújt, mint a hagyományos anyagok (zártcellás poliuretán hab λ-értéke 0,023 W/mK). Már a minimális, fújható 3 cm vastagságnál is 100%-os vízzáróságot ígérünk, és nincs több párakicsapódás vagy kondenz probléma. A purhab lélegző, és bizonyos mértékben átengedi a páratartalmat.

A purhab és az azt védő UV réteg összefüggő, hézag- és hőhídmentes felületet hoz létre. Könnyű, de merev felületet biztosít, és követi az épület mozgásait anélkül, hogy dilatációs problémák merülnének fel. Az egyszerű rétegrendszer nem hagy lehetőséget meghibásodásra, és nem szükséges eltávolítani a régi szigetelést.

A purhabat nem kedvelik a rágcsálók, és nem találnak részeket, ahol bejuthatnának a régi szigetelőanyagokba.

Összességében a purhab szigetelés a Bunge Zrt. üzemeiben a lapostetők hatékony és megbízható védelmét nyújtja. A Bunge Zrt. elkötelezett a korszerűsítés és az energiahatékonyság terén, és a purhab megoldása hozzájárul az üzemi hatékonyság javításához és a költségek minimalizálásához. A Bunge Zrt. weboldalán további információkat találhat a lapostetők szigeteléséről.

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák