Bitumenes lapostető szigetelése

ápr 16, 2024 | csarnok, gyárépület, lapostető

Hatékony Megoldás a Gyártóüzemek Tetőszerkezetének Szigetelésére

Az ipari létesítmények energiahatékonysága és fenntarthatósága kiemelten fontos téma napjainkban. Azonban sok gyártóüzem még mindig küzd a régi, rosszul szigetelt tetőszerkezetek problémáival, amelyek jelentős hőveszteséget és magas energiafogyasztást eredményeznek. A bitumnes lapostető szigetelés egyik hatékony megoldása lehet a zártcellás purhab szigetelés alkalmazása. A zártcellás purhab kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és ideális választás olyan épületek szigetelésére, amelyeket fűteni kell. Ezen túlmenően, a purhab könnyű, a zsigetelés tehát nem jelent terhelést egy régi tetőszerkezetnek. Telepítése gyors és hatékony. Ezen előnyök miatt a megrendelők egyre gyakrabban választják ezt a megoldást az energiahatékony épületek létrehozásához. A szolnoki gyárat újranyitják, így kiemelt fontosságú volt a megfelelő hőszigetelés biztosítása annak érdekében, hogy csökkentsük az energiafogyasztást és növeljük a munkakörnyezet komfortját.

Tető a szigetelés előtt

A munka menete – a bitumenes lapostető szigetelés lépései

A purhab telepítése során kiemelt figyelmet fordítottunk a részletekre és a pontos munkavégzésre. A precíz telepítés kulcsfontosságú a maximális hatékonyság eléréséhez és a hőveszteség minimalizálásához.  A megrendelő specifikációi alapján 10 cm vastag zártcellás purhabot alkalmaztunk a tetőszerkezeten. Ez a vastagság optimális hőszigetelést biztosít a szolnoki gyár számára, lehetővé téve a hatékony fűtést a hideg időjárási körülmények között is.

Purhab haladás

A régi bitumnes szigetelés hibáit feltártuk, kiszárítottuk a rétegrendet, majd foltokban visszajavítottuk kátrányos szigeteléssel. A szigetelést lépésről-lépésre, 60m2-es kockánként haladva végeztük el. Mikor az épület végére értünk, és minden négyzetmétert szigeteltünk, akkor következett az UV zárás. Mivel hidegban dolgoztunk, téli adalékkal ellátott purhabbal dolgoztunk. A több héten át taetó szigetelés végén a záróréteg felvitele már gyors volt, a 3000m2-es tető festését egyetlen hét alatt befejeztük. A tetőn két csapat dolgozott.

Poliuretán szigetelés lapostetőn

Készre szigetelve

Eredmény

A bitumenes lapostető szigetelése jelentős javulást eredményezett a gyár hőszigetelési teljesítményében. Ennek eredményeként a gyárban jelentős energiafogyasztási megtakarítás várható, mivel a fűtés hatékonyabban működik, és kevesebb hő távozik az épületből.

Lapostetők szigetelése: https://isopur.hu/laposteto-szigeteles/

Videó a munkáról, bitumenes lapostető szigetelése: https://www.youtube.com/watch?v=iO2OQYBqkqM

 

 

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák