gerendaközök szigetelése

jan 18, 2023 | családi ház, tetőtér

Gerendaközök szigetelése Pilisborosjenő

A PUR-hab (poliuretán hab) szigetelés a leghatékonyabb megoldás a gerendaköz tetőtér belső szigetelésére. Az alábbiakban néhány okot sorolok fel, amiért a PUR-hab szigetelés előnyös lehet:

Kiváló hőszigetelési tulajdonságok: A PUR-hab nagyon jó hőszigetelő anyag, amely hatékonyan csökkenti a hőveszteséget és a hideghidak kialakulását. A hab kis pórusokból áll, amelyek megakadályozzák a hőáramlást, és így segítik a tetőtér hőmérsékletének kiegyenlítését.

Légzáró hatás: A PUR-hab szigetelés kiválóan zárja le a levegő réseket és repedéseket, amelyek a gerendák között találhatók. Ez csökkenti a hőhidak kialakulását és megszünteti a hőveszteséget azáltal, hogy megakadályozza a hideg levegő bejutását a tetőtérbe.

Vízállóság: A PUR-hab nem felszívó anyag, így nem fog elázni és nem veszít hatékonyságából, még akkor sem, ha nedvességnek van kitéve. Ez fontos szempont lehet a tetőtéri helyiségekben, ahol a nedvesség problémákat okozhat.

Hangszigetelés: A PUR-hab nemcsak hőszigetel, hanem kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. A hab elnyeli és csillapítja a zajokat, így csökkenti a külső zajok behatolását a tetőtérbe.

Tartósság és könnyű beépítés: A PUR-hab könnyű, de tartós anyag, amely hosszú élettartamot biztosít. Emellett könnyen beépíthető a gerendák közé, mivel folyékony formában permetezik fel, majd kifejlődve kitölti az üregeket és réseket.

 Miért jobb mint a gyapot?

A gyapot népszerű a gerendaközök szigetelésére is egy gyakran használt és hatékony megoldás a tetőtér belső szigetelésére. Azonban számos tényező miatt néhány hátránya lehet a PURhabhoz képest:

Hővezetési tényező: A gyapot szigetelőanyagok hővezetési tényezője általában magasabb, mint a PURhabé. Ez azt jelenti, hogy a gyapot kevésbé hatékonyan csökkenti a hőveszteséget, és nagyobb hőhidak alakulhatnak ki a szerkezetben.

Víz- és párazárás: A gyapot szigetelőanyagok nem vízhatlanok, és képesek magukba szívni a nedvességet. Ez a nedvesség a hosszú távon penészképződést és rothadást okozhat, valamint rontja a szigetelő képességüket.

Térkihasználat: A gyapot szigetelés vastagabb réteget igényel a megfelelő szigetelési teljesítmény eléréséhez a PURhabhoz képest. Ennek eredményeként több helyet foglal el a tetőtérben, és csökkenti a belső terület kihasználhatóságát.

Telepítési nehézségek: A gyapot szigetelőanyagok általában merevebbek és nehezebben kezelhetők, mint a PURhab. Ez a telepítés során további nehézségeket jelenthet, különösen akkor, ha a gerendák közötti területek nehezen elérhetők.

A gerendaköz szigetelés jól sikerült, az ügyfél azóta ajánlott minket másnak is! 🙂

  • Olvasson többet a gerendaközök szigeteléséről: link
  • Palatető felújítás: link

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák