Szigetelés Mór – családi ház padlásfödém

nov 9, 2022 | aljzat, családi ház, padlásfödém

Szigetelés Mór

Egy új építésű családi ház padlására hívtak minket. Szigetelés Mór. A tulajdonossal 150 m2 födémet mértünk fel, aki szerette volna a padlást tárolásra használni, ezért a járható zártcellás poliuretánt választotta. Egyetlen nap alatt elkészítettük a 10 cm-es szigetelést, a

Anyag:

Zárt/ nyitott cellás

Haladás:

300 m2/nap

Vastagság:

5+ cm

Sűrűség:

55 kg/m3

Szigetelés Mór

Az ingatlanok hőveszteségének alapvetően több mint a fele a födémen keresztül távozik. A födémek- és az aljzatok szigetelése tehát kiemelten fontos. A purhab elvitathatatlan előnyökkel kecsegtet a táblás hőszigetelő lapokkal szemben. Tökéletes, hézagmentes hő- és vízszigetelést ad, ahol más anyaggal nehezn szigetelne. Akkor is verhetetlen megoldás, ha nem sík padlón vagy íves falak mentén, lépcsők-, csövek körül szigetelne. A poliuretán hab páradiffúzív tulajdonságának köszönhetően a padlás a födém szigetelése után is lélegző marad, ezáltal megelőzve a penészesedést, dohosodást.

Tetősíkon vagy födémen? Zárt- vagy nyíltcellással?

Amennyiben a tetőtér nem lakott és nincs is tervben annak beépítése, akkor a padlásfödémet szigeteljük a tetősík helyett. A födém szigetelése hatékonyabb, hiszen a  felfele áramló meleget nem hagyjuk a tetőig eljutni. Másfelől a kivitelezés is olcsóbb, mivel magastető esetén a födém felülete kisebb mint a tetősíkoké.  Amennyiben fontos, hogy a padlás szigetelése járható, valamint terhelhető legyen, főleg zártcellás habot szoktunk ajánlani. Hogyha a padlást egyáltalán nem használják, a nyíltcellás hab is szóba jöhet. Ez a hab olcsóbb, de gyengébb hőszigetelést ad, ill. nem vízzáró!

Szigetelés Mór. Padlásfödém hőszigetelés

Purhab általános előnyei

A fűtési költségeket akár a felére csökkenthetjük! Egyetlen munkafázisban zajlik a hő-, víz-, és a hangszigetelés.

Egybefüggő, vízzáró réteget ad. Páradiffúzív tulajdonsága miatt a ház lélegző marad.

Teljesen hézagmentes megoldás, ezért tökéletes záróréteg, tökéletes csöveknél, íves falnál stb.

100% vízzárás, kiváló hőszigetelés. A párát bizonyos mértékben átengedi, háza lélegző marad.

A régi szigetelést nem kell lebontania, elszállítania. Gyors és tiszta kivitelezés. Akár magasnyomású mosóval tisztítható.

Terhelhető, nagy nyomószilárdságú, hézag- és résmentes szigetelés.

megrendelő elégedett volt a fiúk munkájával.

Több padlásfödém szigetelés itt: link

 

 

tetőtér

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák