Trapézlemez szigetelése

Trapézlemez hő- és vízszigetelésére gyorsan, egy lépésben – zártcellás szórt purhabbal. Verhetetlen megoldások könnyűszerkezetes épületeken.

Material:

S peno z zaprtimi celicami

Napredek:

300 m2/dan

Debelina:

5+ cm

Gostota:

55 kg/m3

Trapézlemez szigetlés – miért purhabbal?

A trapézlemez elterjedt építőipari anyag, de vannak hátrányai. A legtöbb hazai könnyűszerkezetes, trapézlemezből épített épület nincs szigetelve és/vagy beázik. A szigeteletlen épületek falán nagy hőmérséklet különbségek találkoznak (télen a benti meleg levegő a hideg felülettel érintkezik), megjelenik a párakicsapódás. A visszacsepegő pára nemcsak bosszantó, de károkat is okozhat az épületben, ill. az abban tárolt terményekben, gépekben. A megoldás a purhab:

Kiváló hőszigetelést biztosít. A fűtési- és hűtési költségek jelentősen csökkenthetők vele, az épületben tartozkodók komfortérzete javulni fog, hiszen eltűnnek a hőmérséklet ingadozások.

A diletáció miatt a beázó trapézlemezrre szórt purhab megállítja a vízet.

Mivel a szigetelt felületeken nem találkoznak nagy hőmérsékletkülönbségek, a kondenzprobléma sem fog visszatérni.

A kemény anyag erősíti a trapézlemezből készült épület szerkezetét, az elemek nem fognak mozogni, nem alakulnak ki rések, a tető járhatóvá válik.

 

Tökéletes hő- év vízszigetelés trapézlemezen
  • Sok hazai, trapézlemez épület nem rendelkezik szigeteléssel. Legyen az ipari-, kereskedelmi- vagy mezőgazdasági épület, napjainkban a hőszigetelés kiemelten fontos szempont. A zártcellás purhab a ma elérhető legjobb hőszigetelés! A légzáró szigetelés optimális hőmérsékletet biztosít.
  • Megszüntethetjük a beázást a trapézlemez közötti hézagoknál és a lemezrögzítő csavarok körül. A szórt purhab képes a legkisebb hézagokat is megfelelően lefedni. Az általunk szigetelt épületekre 10 év teljeskörű garanciát adunk beázás ellen. Megszűnnek a beázásokból eredő károk!
  • A szigetelt felületeken nem találkoznak nagy hőmérsékletek, így a kondenzproblémák megszűnnek. A szigeteléssel kizárjuk a gyenge pontokat, így –hőhidak nélkül- megelőzhetjük páralecsapódást.
A leghatékonyabb megoldás könnyűszerkezeten
trapézlemez felületek speciálisak, szigetelésük igen problémás, nemcsak a rögzítés, de  a formakövetés miatt is. A purhab az egyetlen tökéletes módja, hogy a trapéz felületek bordáit lekövesse, egybefüggő réteggel védje a hő- és a víz ellen. A többi szigetelésnél nagy költséget jelentene a rögzítés, ill. a rétegrend is bonyolultabb, hiszen más anyagok nem garantálnak hő- és vízszigetelést egyben! Kímélje meg magát a lehetségesw hibáktól és válassza az egyértemű megoldást.

A purhab követi az épület dilatációs mozgásait, nem kell tartania attól, hogy a szigetelésen repedések jelennek meg. Ha kívülről szigetelünk és a nap nem éri a trapézlemezt, az épület hőtágulása eleve kiküszöbölhető.

Gyors és tiszta
  •  Akár napi 1000 m2-ert szigetelünk! A gyors kivitelezés nagy előny, ahol fontos az időfaktor.
  • A szórt purhab szigetelése nem jár nagy felfordulással. Ráadásul a munka után sincs hulladék, nincs szállítási költség.
  • A szigetelés Pára- és penészálló. Könnyen kezelhető, akár nagynyomású mosóval is tisztítható.
Biztonságos
A zártcellás purhab erősz, kemény rétege az épületet statikailag is jelentősen megerősíti. A 45-55 kg/m3  súlyú zártcellás hab erős, kemény, járható, mégis minimális súlyterhelést jelent.

Biztonságos! A zártcellás purhab kiváló, B2 Tűzvédelmi besorolású – nem táplálja a tüzet.

Mi az a teríték?

A purhab szigetelés nagy előnye teljesen felveszi a trapézlemez formáját, éppen ezért hullámos lesz. minél vastagabb réteget fújunk, annál inkább ki tudjuk simítani a trapézok miatti hullámokat. Mivel egy trapézlemez fedéséhez több anyagra van szükég mint egy lapos felülethez, felméréskor mindig terítékkel számolunk. Ez általában 15-25 %-ot jelent az alapterületen felül.

Szendicspanel vs. szórásos szigetelés

Napjainkban elterjedt megoldás a szendvicspanelekkel való építkezés. A szigetelőanyag ugyanaz, de két acél lemez között vásárolja meg.  Amennyiben Önnek már van egy szigeteletlen trapézelemez felülete, olcsóbb és praktikusabb az utólagos, szórásos szigetelést (vagyis minket) választani, hiszen a szendvicspanel ára, szállítása, rögzítése többszöröse lenne a szórásos szigetelésnek.  

Új épületek esetén gyakran az esztétika miatt nyernek a szendvicspanelek. Költségek terén ilyenkor is gazdaságosabb a szórásos technológia, hiszen egy réteg hullámlemezt megspórolhat az ügyfél (a mai acélárak mellett ez egy csarnok esetében hatalmas tétel).  Ne felejtsük el, hogy a szendvicspanel épületek nem egybefüggőek. A diletáció miatt idővel hibák fognak megjelenni, az illesztéseknél, a csavar rögzítésénél víz juthat az épületbe, a lemezek mozgása miatt a szigetelés nem lesz légzáró.

Zakaj pri nas?

Delamo neprekinjeno z največjo kapaciteto, 10 tovornjaki in 25 strokovnjaki, po vsej državi. Na delo prihajamo z najsodobnejšimi, novimi orodji.

Delamo s kvalificiranimi surovinami vrhunske kakovosti. Kupujemo na veliko od naših dobaviteljev in delamo po ugodnejši ceni kot naši konkurenti. 

Garancijo za naše delo lahko jemljete resno: z izolacijo se ukvarjamo že več kot 12 let.

Ne vemo nič nemogočega. Pri nas se realizirajo tudi edinstveni, problematični projekti. Izolacija je srce naše izkušene ekipe. 

Če ste zainteresirani, vam nepremičnino brezplačno ocenimo. 

 

Uporabe

Zahtevajte ponudbo!

Prošnja za

Kaj želite izolirati?

.

Euro-Ker-Szig Kft.

4251 Hajdúsámson 

Debreceni út 24.

info@isopur.hu

Pošljite opis objekta, ki ga želite izolirati, ter dimenzije površine in predvideno debelino izolacije. Ne bomo dolgo čakali, prvo ponudbo za izolacijo vam bomo poslali v enem delovnem dnevu brez odlašanja. Če se vam zdijo naše cene sprejemljive, vam objekt na vašo zahtevo brezplačno ocenimo. 

Logotip Purhab Insulation