Lakópark szigetelés

jún 2, 2024 | bitumenes tető, irodaház, lapostető, társasház

Lakópark szigetelés

Vízszigetelés a 13. Kerületben: Hatékony Megoldás Purhabbal. A 13. kerületben nemrégiben fejeztünk be egy nagy lakópark szigetelését. Egy 150 lakásos társasház lapostetőjének korszerűsítését végeztük el zártcellás szórt purhabbal. Ez a hatékony megoldás nemcsak a hőszigetelést javítja, de hatékonyan védi az épületet a beázásoktól is.

Fáy u szigetelés

Munkafolyamat

A szigetelési projekt során 45 kg/m3 testsűrűségű Tecnofoam zártcellás purhabot használtunk, mely számos előnnyel bír a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben. A purhab egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy hővezetési tényezője (lambda) mindössze 0,021, ami azt jelenti, hogy kétszer olyan hatékony, mint a hagyományos szigetelőanyagok. Ennek köszönhetően a kívánt hőszigetelési hatás eléréséhez fele akkora vastagság is elegendő, mint más szigetelőanyagok esetében.

Az ügyfél elsődleges szempontja a beázások megakadályozása volt, ezért nem igényelt nagy szigetelőréteget, mindössze 5 cm vastagságot. A zártcellás purhab kiváló vízszigetelő tulajdonságainak köszönhetően tökéletes választásnak bizonyult erre a célra. A purhab alkalmazásával az épület tetőszerkezete immár hatékonyan ellenáll az esővíz és egyéb nedvesség behatolásának, biztosítva ezzel a lakók kényelmét és biztonságát.

Lakópark szigetelés

A zártcellás purhab szigetelésének egy fontos követelménye, hogy védeni kell a nap káros UV-sugárzásától. Ennek érdekében a munka végén a purhab réteget poliureával vontuk be. A szürke színű poliurea bevonat nemcsak megvédi a purhabot az időjárás viszontagságaitól, hanem tovább növeli a tető élettartamát és tartósságát is.

Lakópark hőszigetelés

Összegzés

A lakópark szigetelési projekt megvalósítása során a zártcellás szórt purhab alkalmazása gyors és hatékony megoldást nyújtott, amely minimális zavaró hatással volt a lakók mindennapi életére. Az eredmény egy olyan hőszigetelési rendszer lett, amely nemcsak az energiahatékonyságot javítja, hanem a beázásos problémákat is megoldja, ill. az épület értékét is növeli.

Összegzésül, a 13. kerületben végzett lakópark szigetelés munkálatok során a zártcellás szórt purhab alkalmazása egy modern és hatékony megoldást kínált. A poliuretán szigetelés kiváló hőszigetelő képessége és vízálló tulajdonságai révén tökéletesen megfelelt az ügyfél elvárásainak, biztosítva ezzel a lakópark hosszú távú védelmét és komfortját. Az ilyen innovatív megoldások hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő épületei fenntarthatóbbak és energiatakarékosabbak legyenek.

Lapostető szigetelésről többet itt olvashat: https://isopur.hu/laposteto-szigeteles/

Dedikált honlapunk erről a témáról: https://purhab-laposteto.hu/

Alább egy videó a projektről:

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák