Lakóház szigetelés

nov 21, 2023 | lapostető, társasház

Lakóház szigetelés

Siófok, a Balaton déli partján fekvő gyönyörű város, sokak által kedvelt üdülőhely, ahol a tóparti panoráma és a kikapcsolódást nyújtó programok vonzzák az embereket. Ebben a kellemes környezetben található egy régebbi társasház, melynek lapostetője és hőszigetelése évek óta problémát okozott a lakók számára.

A probléma

A társasházban a rossz hőszigetelés következtében télen hideg, nyáron pedig forró levegő áramlott be a felső emeleti lakásokba. A leázások miatt az oldalfalak is penészedtek, és a lakók folyamatosan panaszkodtak a fűtési és hűtési költségek miatt. A lapostetőn kialakult hibák miatt pedig időről időre szivárogni kezdett a víz az esőzésekkor, így az esőzéses napok rémálommá váltak a lakók számára.

A problémák megoldása érdekében a társasház vezetősége döntött, hogy belevágnak a lakóház szigetelésébe. A szigetelési szakemberek alapos vizsgálatot végeztek, és megállapították, hogy a lapostető hibás hőszigetelése a fő probléma forrása. Ennek következtében a házban jelentős hőveszteség keletkezett, ami az energiafogyasztás emelkedéséhez vezetett.

Lakohaz szigeteles Siofok (7)

A megoldás

A hagyományos bitumenes szigetelés csak a vízzárást oldott volna meg, de a lakók már nem bíztak ebben a szigetelésben, hiszen a kátrányos szigetelés cserben hagyta őket.

Az egyik lakó találta meg honlapunkat, ő ajánlotta a modernebb technológiát – a zártcellás purhab hőszigetelést. Ez a megoldás rendkívül hatékony, mivel kitűnő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és képes lezárni a tető minden rést és repedést. A zártcellás purhab alkalmazása során szakembereink gondosan és precízen dolgoztak, hogy minden részletre odafigyeljenek, és teljes körű szigetelést biztosítsanak.

Lakohaz purhab szigeteles

A lakóház szigetelés munkálatok eredményeképpen a társasház lakói hamarosan észrevették a környezetükben bekövetkező pozitív változásokat. A lakásokban stabilizálódott a hőmérséklet, a fűtési és hűtési költségek jelentősen csökkentek, és a penészfoltok és szag is eltűnt a falakról. A lapostető pedig teljesen vízzáróvá vált, így a lakók nem kellettek többé az esőzés idején aggódjanak a beázás miatt.

A zártcellás purhabbal végzett hőszigetelés tehát nemcsak a társasház energiaköltségeit csökkentette drasztikusan, hanem a lakók komfortérzetét is javította. A beruházás ráadásul hosszú távon is megtérül, hiszen az energiahatékonyságnak köszönhetően a lakók kevesebb pénzt költenek majd a fűtésre és hűtésre. A Siófokon végzett sikeres projekt a modern hőszigetelési technológiák hatékonyságát bizonyítja, és példa lehet más hasonló problémával küzdő ingatlanok számára is.

Olvasson a lapsotető szigetelésekről: link

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák