Gyárépület szigetelése

szept 10, 2021 | gyárépület, lapostető, tetősík külső oldalról

A Goldberger gyár tetejének megmentése zártcellás purhabbal

gyártető

Az épület

Gyárépület szigetelése. Budapest régi 3. kerületében található Goldberger gyár épülete, hosszú évtizedek óta romos állapotban volt, várva, hogy újra életre keljen. Két évvel ezelőtt azonban egy merész és innovatív megoldásnak köszönhetően sikerült megmenteni a gyár tetejét.

A gyár története egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza, amikor a Goldberger család létrehozta azt. Kezdetben főként textilipari termékek gyártásával foglalkozott, de az évtizedek során fokozatosan bővítette tevékenységi körét. 

A feladat

A gyárépület szigetelésekor annak elhanyagolt és sérült tetejét zártcellás purhabbal javítottuk. Ez a speciális szigetelőanyag rendkívül hatékony hőszigetelést biztosít, és számos előnnyel jár az épület számára. Az egyik legfontosabb előnye, hogy a kemény, járható purhabnak köszönhetően az épület tetejét nem kellett bontan. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményezett.

Az épület tetőterének szigetelésével nemcsak az energiaköltségek csökkentése volt a cél, hanem az épület stabilitásának növelése és a belső környezet javítása is. A purhab magas hőszigetelő képessége révén hatékonyan tartja bent a meleget a téli hónapokban.

Az épület tulajdonosai izgalmas lehetőséget láttak a megmentett tetőtérben, és egy design csillárokat gyártó megrendelő fantasztikus bemutatótermet rendezett be az új szigetelt helyiségben. A tágas, szépen berendezett terem nem csak a csillárok széles választékát mutatja be, hanem egyben inspiráló környezetet is nyújt az ügyfeleknek és a látogatóknak.

A Goldberger gyárépület szigetelése egy újabb példa arra, hogy a régi, elhanyagolt épületek új életre kelhetnek. A zártcellás purhab szigetelési technológiája hatékony és fenntartható megoldást nyújt. A Goldberger gyár esete inspiráció lehet más felújításokhoz és újrafelhasználási projektekhez, amelyek célja a városi környezet javítása és a történelmi örökség megőrzése.

 Olvasson többet lapostetők szigeteléséről: link

Olvasson palatetők felújításáról: link

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák