Családi ház tetőszigetelés

jún 1, 2024 | családi ház, tetősík külső oldalról, tetőtér

Családi ház tetőszigetelés, purhab szigetelés cserép alatt

### Szigetelési Projekt Budajenőn: Zártcellás Purhab a Hatékony Védelemért

Budajenő egyik amerikai stílusú családi házában jelentős szigetelési munkálatokat végeztünk, ahol a zártcellás poliuretán hab bizonyította kiválóságát. A lakott épület tetőtere beépített, így a szigetelési munkálatokat kizárólag a külső oldalról tudtuk megvalósítani.

tetőszigetelés cserép alatt

#### Előkészítés és Felmérés

A munka megkezdése előtt a cserepeket óvatosan feltoltuk, hogy hozzáférjünk a tetőszerkezethez. Szerencsénkre a gerincet nem kellett lebontani, így jelentős időt és energiát spóroltunk meg. Miután eltávolítottuk a párazáró fóliát, egyértelművé vált, hogy a korábbi gyapot szigetelés használható állapotban van, ám sok helyen elmozdult, és hatalmas hézagok rontották a teljesítményét.

#### Megoldási Javaslat és Kivitelezés

A tulajdonossal történt konzultáció után egyértelművé vált, hogy a családi ház tetőszigetelése és a tetősík teljes megerősítése szükséges. A purhab szigetelés cserép alatt, a külső oldalról volt lehetséges.   A választás a zártcellás poliuretán habra esett, amely nemcsak kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, hanem hézagmentesen zár, ezáltal megakadályozva a gyapot további mozgását is.

A munka során a zártcellás habot közvetlenül a cserép alá fújtuk be, biztosítva ezzel a tetőszerkezet teljes lefedettségét és hőszigetelését. Az anyag különleges tulajdonságai révén nemcsak hőszigetelő, hanem vízszigetelő funkcióval is bír, ami különösen fontos volt a rendkívül tagolt tetőszerkezet esetében, amely évek óta több ponton beázott.

Hő- és vízszigetelés cserép alatt

#### Eredmények és Előnyök

A purhab szigetelés cserép alatt való alkalmazása számos előnnyel járt. Először is, a ház fűtési költségei drasztikusan, mintegy felére csökkentek. Az új szigetelés révén a hőveszteség minimálisra csökkent, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezett. Másodszor, a víz okozta problémák teljesen megszűntek. A poliuretán hab vízszigetelő tulajdonságának köszönhetően a tető beázásai megszűntek, így a tulajdonosnak nem kellett tovább aggódnia a vízkárok miatt.

#### Záró Gondolatok

A budajenői projekt, a családi ház tetőszigetelés világosan bemutatta, hogy a zártcellás poliuretán hab nemcsak hőszigetelő, hanem vízszigetelő funkciójával is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az amerikai stílusú ház tetőszerkezete mostantól nemcsak energiatakarékosabb, hanem időtállóbb is. A tulajdonos elégedettsége a legjobb bizonyíték arra, hogy a megfelelő szigetelés jelentősen javíthatja egy otthon komfortját és fenntarthatóságát.

A jövőbeni szigetelési projektek során érdemes megfontolni a zártcellás purhab alkalmazását, különösen olyan épületeknél, ahol a hőszigetelés és a vízszigetelés egyaránt fontos szempont. A budajenői ház esete jól példázza, hogy a modern szigetelési megoldások hogyan járulhatnak hozzá a lakóépületek energiahatékonyságának és tartósságának növeléséhez.

Gyapotszigetelés feljavítása

Olvasson többet a Családi ház tetőszigetelés témáról: link

Nézze mg a témának dedikált honlapunkat is: link

 

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák