Telki szigetelés

júl 12, 2023 | családi ház, lapostető

Telki szigetelés: a budai aglomerációban szigeteltünk egy gyönyörű családi házat, amelynek tetőszerkezete régóta problémákkal küzdött. Az eredeti bádogos lapostető több helyen sérült volt, és beázott, így sürgős szigetelésre volt szükség.

Mivel a ház bérbe van adva, a tulajdonos úgy döntött, hogy megvizsgálja a legköltséghatékonyabb és leggyorsabb módját a tető javításának. A bádog cseréje nagy költséggel járna, emellett hosszabb időt venne igénybe. Ehelyett jött a megoldás: a zártcellás purhab bevetése volt a tetőn.

A zártcellás purhab egy kiváló hőszigetelő anyag, amely hatékonyan gátolja a hő átvitelét és a nedvesség behatolását. Az előnye az volt, hogy könnyen alkalmazható a meglévő bádogos lapostetőn, és olcsóbb volt, mint a teljes tetőcserével járó költségek. Az anyag hab formájában kerül felvitele az érintett területekre, majd megkötés után kialakul egy erős és ellenálló réteg.

A Telki szigetelés ezért volt sikeres.

A zártcellás purhab előnyei:

  1. Kiváló hőszigetelés: A purhab rendkívül hatékony hőszigetelő anyag, csökkenti a hőveszteséget télen, és megakadályozza a túlzott hőbejutást nyáron.
  2. Szigetelési teljesítmény: Magas hővezető-képessége révén vékony rétegben is hatékonyan szigetel, minimalizálva a tetőprofil vastagságát.
  3. Szivárgásmentesség: A purhab a felületek közötti réseket kitölti, csökkentve a légbetörést és vízszerkezeti problémákat.
  4. Vízállóság: A zártcellás purhab vízálló, így megakadályozza a nedvesség bejutását a tetőrendszerbe.
  5. Tartósság: Hosszú élettartama révén a purhab kevés karbantartást igényel, és ellenáll az időjárás és a környezeti hatások által okozott károknak.
  6. Könnyű súly: Az alacsony tömeg miatt minimális terhet ró a tetőre és a tartószerkezetre.
  7. Rugalmasság: Jól illeszkedik a tető felületéhez, kiválóan alkalmazható lapostetők bármely formájára.
  8. Energiahatékonyság: Csökkenti a fűtési és hűtési költségeket, segítve az energiahatékonyságot.
  9. Környezetbarát: A zártcellás purhab alacsony kibocsátással rendelkezik, és hosszú élettartamának köszönhetően kevesebb hulladékot termel.
  10. Hangszigetelés: A purhab kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, így csökkenti a külső zaj behatolását.

A zártcellás purhab szigetelés ideális választás lapostetők esetében, mivel kombinálja a hatékony hőszigetelést, a vízállóságot, a tartósságot és a környezetbarát jellemzőket.

A purhabbal a beázás megoldódott és a tetőtér egy plusz hőszigetelés upgrade-et kapott. A Telki szgeteléssel újabb sikeres projektet zártunk!

Nézze meg ezeket is:

Lapostetők szigetelése: link

Partnerünk: link

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák