szarufaközök szigetelése

jún 19, 2024 | családi ház, nyaraló, tetőtér

Új Építésű Villa Tetőterének Szigetelése Zártcellás Purhabbal: szarufaközök szigetelése a Kényelem és Védelem Érdekében

Nemrégiben egy lenyűgöző, újépítésű amerikai villa tulajdonosa fordult hozzánk azzal a kéréssel, hogy tetőterét szigeteljük zártcellás purhabbal, a szarufák között, a tetőfóliára fújva a szigetelőanyagot. Bár a padlásfödém már szigetelve volt, a tulajdonos az ingatlan vásárlása után úgy döntött, hogy a tetősíkot is szigetelteti. Ennek két fő oka volt: egyrészt a beázások elleni védelem biztosítása, másrészt a méregdrága légtechnika optimális működéséhez szükséges klíma megteremtése a tetőtérben.

Erre a felületre dolgoztunk. Előtte:

szarufa közötti szigetelés BUdapest

Az 500 m²-es tetőfelület szigetelése komoly kihívásnak bizonyult, mert a tetőtér alacsony belmagasságú, ill. néhány helyen csak kúszva tudtunk közlekedni. Csapatunk elhivatott szakemberei hatékonyan végezték a munkát, így egyetlen brigáddal (3 fő), mindössze 3 nap alatt teljesítettük a feladatot. A 6 cm vastagságban felvitt zártcellás purhab réteg kiváló hő- és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, így tökéletes választás volt a tulajdonos igényeinek kielégítésére.

A tetőtér, vagyis a szarufa közök szigetelése számos előnnyel járt. A szarufaközök szigetelése teljesen légzáró és résmentes, így a legkiválóbb hőszigetelést adja.  A zártcellás purhab szigetelés megszüntette a hőhidakat, így jelentősen javult az ingatlan energiahatékonysága. Emellett a purhab folytonos réteget képez, ami minimálisra csökkenti a szivárgások és beázások kockázatát, így a tető hosszú távon is megbízhatóan védi a házat. A kiváló hőszigetelés nem utolsó sorban azt is biztosítja, hogy a légtechnikai rendszer optimálisan működjön.

Képek a kész szigetelésről: 

 

A tulajdonos elégedettsége és a munka végeredménye egyértelműen tükrözi a zártcellás purhab szigetelés hatékonyságát és minőségét. A kivitelezés során a szarufák közötti szigetelésről készült képek önmagukért beszélnek: az újépítésű ház tetőtere egy teljesen izolált, a födémet burokként védő pajzsá vált. A zártcellás purhab szigetelés hosszú távon is fenntartható és költséghatékony megoldást kínál.

 

Tetőtér szigetelésről többet itt olvashat: https://isopur.hu/tetoter-hoszigeteles/

Ennek a témának szentelt dedikált honlapunk: https://purhab-padlas.hu/

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák