Siófok

máj 14, 2023 | irodaház, mennyezet

Siófok trapézlemez szigetelés

A STRABAG-nak dolgoztunk Siófokon. A Sió Levezető Csatorna projekt részeként tárgyaló épületeket szigeteltünk, mennyezetet, alsó oldalról. A szigetelést a megrendelő álmennyezettel takarta.

Az alsó oldalról történő tökéletes, hézagmentes hő- és vízszigetelés, valamint hangszigetelés trapézlemezen sem jelent  kihívást.

Purhab trapézlemez Siófok!

Minden más módszer sokkal bonyolultabb: az egyik lehetséges megoldás a trapézlemez alatti szigeteléshez az ún. hőhídmentesítő rendszer alkalmazása lehet. Ez a rendszer általában egy szigetelőanyagból (például polisztirol) és egy páraáteresztő rétegből (például párazáró fólia) áll. A szigetelőanyagot a trapézlemez alá helyezik, majd a párazáró fóliát a szigetelés felé fordítva rögzítik. Ez a rendszer hő- és páraáteresztő tulajdonságokkal már rendelkezik és csökkenti a hőhidak kialakulását, de a rögzítése bonyolult, ráadásul még nem ad vízszigetelést (ha a trapézlemez meghibásodik)!

A purhabnak számos előnye van trapézlemezen:

  1. Kitűnő hőszigetelés: A purhab kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Amikor a trapézlemez alá helyezzük, segít megakadályozni a hő áramlását a tetőtérbe vagy az épületbe, csökkentve ezzel az energiaveszteséget és a fűtési/hűtési költségeket.
  2. Hangszigetelés: A purhab jelentős hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Amikor a trapézlemez alatt alkalmazzuk, csökkenti a külső zajok bejutását az épületbe, javítva a lakók vagy a munkavállalók kényelmét és a munkahelyi teljesítményt.
  3. Hézagmentesség: A purhab egy öntőanyag, amely folyékony állapotban kerül felvitelezésre, majd megduzzad és kikeményedik. Ez lehetővé teszi, hogy a purhab kitöltse és tökéletesen kitömítse a trapézlemez alatti hézagokat és részeket, így kialakítva egy szorosan zárt és hézagmentes szigetelőréteget.
  4. Vízszigetelés: A purhab vízzáró tulajdonságokkal rendelkezik, így segít megakadályozni a nedvesség behatolását az épületbe a trapézlemez alatt. Ez különösen fontos a tetőnél, ahol a csapadék behatolása a trapézlemez alá károsíthatja az épület szerkezetét és a szigetelés hatékonyságát.
  5. Gyors és gazdaságos: A purhab gyorsan és hatékonyan felvitelezhető. Az anyag könnyen kezelhető és gyorsan megkeményedik, ami csökkenti az időt és a munkaköltségeket. Emellett a purhab tartóssága és hosszú élettartama is gazdaságos megoldást jelent.

Ön a purhab szigetelés Siófok témában olvasott.

Ha érdekli több információ a trapézlemez szigetelésről, itt olvashat tovább: link

Partnercégünk befűvásos gyapottal foglalkozik: www.isowool.hu

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák