Budafok szigetelés

ápr 21, 2021 | családi ház, padlásfödém

A maximális 20 cm-es zártcellás purhab réteggel szigeteltünk Budafokon padlásfödémet

Budafokon, a modern építészet és környezettudatosság jegyében épült családi házat szigeteltünk. A ház tulajdonosai különös figyelmet fordítottak a hatékony hőszigetelésre. Az egyik kulcsfontosságú lépés az otthon komfortjának és energiahatékonyságának fokozása érdekében az volt, hogy a padlásfödém megfelelő izolációt kapjon. A maximális 20 cm vastagságú zártcellás purhabot választották, ami 40 cm vastagságú gyapot szigetelésnek felel meg.

A padlásfödém szigetelése kritikus pontja a ház hőszigetelési rendszerének.

A hőveszteség jelentős része a tetőn/mennyezetn keresztül történik. Ha nem megfelelően van szigetelve a tetőtér, akkor a fűtési költségek drasztikusan megnövekedhetnek, és a lakásban nem lesz kellemes hőmérséklet. Emellett az elégtelen szigetelés kondenzációhoz és penészgombák kialakulásához is vezethet, ami nemcsak az ingatlan állapotát ronthatja, hanem az ott élők egészségét is veszélyeztetheti.

 

A zártcellás purhab kiváló választásnak bizonyult a padlásfödém szigeteléséhez, mivel rendkívül hatékony hőszigetelő anyagról van szó. A zártcellás purhabot poliuretánból készítik, és a termék szigetelőképességét az apró zárt cellák adják, amelyek megakadályozzák a hő áramlását. Ez a szigetelőréteg kiválóan meggátolja a hőveszteséget a tetőtérben, és megteremti az optimális hőmérsékletet a lakásban, különösen hidegebb időszakokban. Nyáron is évezni fogja a szigetelést, nemcsak mert kiváló hőszigetelést ad, janem mert hez a szigetelés nem melegedik át, mint a gyapot.

A zártcellás purhab másik előnye az anyag szilárdsága és tartóssága.

A purhab szigetelőréteg szilárd, merev felületet képez, amely megállja a helyét a terhelésekkel szemben is. Így a tulajdonosok a padlásfödémre is tervezhetnek kisebb tárolókat vagy akár járható területet anélkül, hogy aggódniuk kellene az elmozdulás vagy a sérülés miatt.

 A zártcellás purhab alkalmazása további előnyöket is nyújt az épületnek. Például a purhab nemcsak hőszigetel, hanem egyúttal hangszigetelő hatással is rendelkezik, ami a család békés és nyugodt környezetét eredményezi. Ezenkívül a purhab gátolja az allergének, pollen és por belépését a lakásba, ami különösen fontos azoknak az embereknek, akik érzékenyek ezekre az irritáló anyagokra.

A padlásfödém szigetelése zártcellás purhabbal olyan döntés, amely hosszú távú befektetésként szolgál.

Az energiahatékonyság és a komfort növekedése mellett a tulajdonosok jelentős megtakarítást érhetnek el a fűtési és hűtési költségek terén. Az anyag tartóssága és hosszú élettartama pedig hozzájárul ahhoz, hogy az otthon hosszú időn át megőrizze kiváló állapotát. Budafokon tehát a helyi környezet és az energiahatékonyság iránt elkötelezett tulajdonosok egy olyan korszerű és hatékony megoldást választottak, amely pozitív hatással van az otthonuk komfortjára és hőmérsékletére. A zártcellás purhabkal végzett padlásfödém szigetelés egy lépés a fenntartható építészet és az energiatakarékosság felé, ami inspirálhat másokat is az hasonló lépések megtételére az otthonaikban.

 

Olvasson többet a padlásfödém szigetelésről itt: link

WEBDESIGN és SEO: link

Referenciák felület típusa szerint

Referenciák épület típusa szerint

Hasonló referenciák