Изолација поткровља

споља или изнутра

Egy  ház hőveszteségének közel a fele a tetőn keletkezik, ezért tetőtere a purhab védelemmel télen és nyáron is élhetőbb lesz! Ennek eredményeként az egész házban érezhető lesz az új szigetelés.

Материјал:

Zártcellás vagy nyíltcellás purhab

Напредак:

Járható padláson akár 100-150 m2/nap

дебљина:

3 cm-től akár 20 cm-ig

Густина:

Затворена ћелија: 35 кг/м3, отворена ћелија: 12 кг/м3

Изолација крова

A szakma egyöntetűen egyetért abban, hogy a purhab a ma elérhető legkorszerűbb hőszigetelés. Összehasonlításképp meg kell említeni, hogy a zártcellás habból fele olyan vastagság elég mint a hagyományos szigetelőanyagokból. Ez az előny egy tetőtérben kiemelten fontos, elsősorban az alacsony belmagasság és kis szarufavastagság miatt.

A szigetelés teljesen egybefüggő, légzáró, nincsenek törések, csomópontok.  A zártcellás hab vízszigetelést is ad, ezért az Ön padlása duplán védve lesz a beázások ellen.

Amellett, hogy a purhab kiváló szigetelést ad, fontos előny az anyag keménysége is, ill. az a tény, hogy a zártcellás poliuretán statikailag is megerősíti a tetőszerkezetet.

A purhab nem csúszik le mint a gyapot, nem penészedik, ezért élettartama többszöröse a piacon elérhető hagyományos anyagokénak. A poliuretán szigeteléseket mintegy 80 éve alkalmazzák szerte Európában.

Végezetül megjegyeznénk, hogy ha Ön a tetőteret nem fogja lakni és csak tárolásra használja, javasolt a tetősík helyett a padlásfödémet szigetelni – ha Önt ez érdekli, Кликните овде!

Топлотна изолација поткровља на кровној равни, изнутра

У случају ненасељеног поткровља, ако кровна раван није покривена гипсаним плочама или облогама, вршимо изолацију између рогова, радећи изнутра. Материјал затворених ћелија може се користити за фолију, ОСБ плоче, зидне облоге, али посредно и за плочице. Ово последње препоручујемо ако су црепови који покривају кров у добром стању и не планирате да их мењате.

Пена са затвореним или отвореним ћелијама?

Az első dolog, amit meg kell válaszolni a tetőtér hőszigetelés kapcsán, hogy zárt- vagy nyitott cellás anyaggal dolgozzunk-e. A zártcellás anyag a ma elérhető legjobb hőszigetelés, plusz tökéletes vízzárást is ad. Az elmozduló cserepek, továbbá egyéb hibák miatt előforduló beázásokra soha többet nem lesz gondja, ezzel megspórolva a javítások költségeit. Mivel az anyag merev és erős, a tetőt statikailag is erősíti. Szintén fontos előny, hogy a poliuretán hab a vízzárás mellett páradiffúzív – vagyis a levegő páratartalma távozik a lakótérből. Ha több információt szeretne, a zártcellás anyagról ITT olvashat. 

A könnyű és puha nyíltcellás hab hőszigetel, csakhogy a vízet nem állítja meg. Kifejezetten olyan felületekre ajánljuk, ahol kizárt a beázás és nagy üreges tereket kell kitölteni alacsony költségen. Ha több infó is érdekli a nyitott cellás poliuretán habról, kattintson ide!

Топлотна изолација поткровља споља

Ha a padlás már lakott a tetőtér szigetelés belülről nem lehetséges. Ilyenkor az egyetlen út a kívülről való szigetelés, hiszen a tetősík már burkolt, annak eltávolítása nagy költséggel és felforulással járna. Annak érdekében, hogy megoldjuk a feladatot, saját ácsokkal érkezünk és a piaci árak alatt bontjuk és építjük vissza a tetőt. Ahelyett, hogy két vállalkozót koordinál, vállalva a kockázatot, hogy a rossz koordináció vagy egy késés miatt beázik az épület, könnyebben elintézheti a tetőfelújítást.

Hogy csináljuk?

Ahhoz, hogy hozzáférjünk a régi szigeteléshez, gerendaközönként haladva megbontjuk a tető héjazatát. Amennyiben a tetőben nincs szigetelés, a cserepek és szükség esetén a lécezés félretermelése után a purhabot a külső héjazat alatti határoló rétegre fújjuk (fólia, gipszkarton, lambéria, OSB-lap).

Ha a cserép alatt gyapot van, úgy egyeztetünk a Megrendelővel a régi szigetelőanyag sorsáról. A gyapotszigetelések a legtöbb esetben lecsúsztak, elvékonyodtak, ezért azt eltávolítjuk. Amennyiben a gyapot még ellátja funkcióját, az plusz rétegként kiegészítheti a purhab szigetelést. Miután elkészült a tetőtér hőszigetelés, végezetül visszaépítjük a tető héjazatát.

 

КВАРИ ПАМУЧНИХ ИЗОЛАЦИЈА

Током година, памучна изолација клизи и руши се, због чега изолација постаје празна

Памук не пружа хидроизолацију, у ствари, постаје буђав од воде која уђе (али и од влаге)

Није бешавна, није херметички затворена - кроз њу може проћи хладан или врућ ваздух

Тешка монтажа, ако се узме у обзир и цена радова, пурфоам је конкурентнији

 

 

ГРЕШКЕ ПОЛИСТИРЕНА

A szigetelés merev és nem formakövető, ezért a táblás anyagot nem lehet pontosan, hézagmentesen installálni. Hőhídak keletkeznek.

A szigetelés nem légtömör, ennélfogva a levegő átjut a réseken.

A polisztirol szigetelés nem ad vízszigetelést, ennélfogva penészedhet.

СОЛУТИОН ПУРХАБ

Akár fele olyan vastagság elég ugyanolyan hőszigetelés eléréséhez. A szarufa vastagsága vagy a tetőtér magassága nem szorítja határok közé!

A purhab nemcsak kiváló hőszigetelést, de 100% vízzárást is ad.

Вечна топлотна изолација поткровља? Да, код нас је могуће!

Видео

Друге употребе

Затражите понуду!

Захтев за

Шта желите да изолујете?

.

Еуро-Кер-Сзиг Кфт.

4251 Хајдусамсон 

Дебрецени ут 24.

инфо@исопур.ху

Пошаљите опис објекта који желите да изолујете, као и димензије површине и планирану дебљину изолације. Нећемо дуго чекати, нашу почетну понуду за изолацију ћемо Вам послати у року од једног радног дана без одлагања. Ако сматрате да су наше цене прихватљиве, ми ћемо на ваш захтев бесплатно проценити зграду. 

Пурхаб Инсулатион лого