Izolacija stanovanjskega parka

2. junij 2024 | bitumenska streha, Poslovna stavba, ravna streha, etažna lastnina

Izolacija stanovanjskega parka

Vízszigetelés a 13. Kerületben: Hatékony Megoldás Purhabbal. A 13. kerületben nemrégiben fejeztünk be egy nagy lakópark szigetelését. Egy 150 lakásos társasház lapostetőjének korszerűsítését végeztük el zártcellás szórt purhabbal. Ez a hatékony megoldás nemcsak a hőszigetelést javítja, de hatékonyan védi az épületet a beázásoktól is.

Fay u izolacija

Munkafolyamat

A szigetelési projekt során 45 kg/m3 testsűrűségű Tecnofoam zártcellás purhabot használtunk, mely számos előnnyel bír a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben. A purhab egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy hővezetési tényezője (lambda) mindössze 0,021, ami azt jelenti, hogy kétszer olyan hatékony, mint a hagyományos szigetelőanyagok. Ennek köszönhetően a kívánt hőszigetelési hatás eléréséhez fele akkora vastagság is elegendő, mint más szigetelőanyagok esetében.

Naročnikova glavna skrb je bila preprečiti zamakanje, zato ni potreboval velike izolacijske plasti, debeline le 5 cm. Zahvaljujoč svojim odličnim hidroizolacijskim lastnostim se je zaprtocelična pena izkazala kot odlična izbira za ta namen. Z uporabo purpene se strešna konstrukcija objekta učinkovito upira vdoru meteorne in druge vlage ter tako zagotavlja udobje in varnost stanovalcev.

Izolacija stanovanjskega parka

A zártcellás purhab szigetelésének egy fontos követelménye, hogy védeni kell a nap káros UV-sugárzásától. Ennek érdekében a munka végén a purhab réteget poliureával vontuk be. A szürke színű poliurea bevonat nemcsak megvédi a purhabot az időjárás viszontagságaitól, hanem tovább növeli a tető élettartamát és tartósságát is.

Toplotna izolacija stanovanjskega parka

Összegzés

A lakópark szigetelési projekt megvalósítása során a zártcellás szórt purhab alkalmazása gyors és hatékony megoldást nyújtott, amely minimális zavaró hatással volt a lakók mindennapi életére. Az eredmény egy olyan hőszigetelési rendszer lett, amely nemcsak az energiahatékonyságot javítja, hanem a beázásos problémákat is megoldja, ill. az épület értékét is növeli.

Če povzamemo, je uporaba zaprtocelične pršilne pene pri izolacijskih delih stanovanjskega kompleksa v 13. okrožju ponudila sodobno in učinkovito rešitev. Poliuretanska izolacija je zaradi svojih odličnih toplotnoizolativnih in vodotesnih lastnosti popolnoma izpolnila pričakovanja naročnika ter tako zagotovila dolgoročno zaščito in udobje stanovanjskega kompleksa. Takšne inovativne rešitve prispevajo k temu, da so stavbe prihodnosti bolj trajnostne in energetsko učinkovite.

Več o izolaciji ravne strehe si lahko preberete tukaj: https://isopur.hu/laposteto-szigeteles/

Naše spletno mesto, posvečeno tej temi: https://purhab-laposteto.hu/

Spodaj je videoposnetek projekta:

Reference po vrsti površine

Reference églede na vrsto krova

Podobne reference