Izolacija stambenog parka

2. srpnja 2024 | bitumenski krov, poslovna zgrada, ravni krov, etažno vlasništvo

Izolacija stambenog parka

Vízszigetelés a 13. Kerületben: Hatékony Megoldás Purhabbal. A 13. kerületben nemrégiben fejeztünk be egy nagy lakópark szigetelését. Egy 150 lakásos társasház lapostetőjének korszerűsítését végeztük el zártcellás szórt purhabbal. Ez a hatékony megoldás nemcsak a hőszigetelést javítja, de hatékonyan védi az épületet a beázásoktól is.

Fay u izolaciju

Munkafolyamat

A szigetelési projekt során 45 kg/m3 testsűrűségű Tecnofoam zártcellás purhabot használtunk, mely számos előnnyel bír a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben. A purhab egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy hővezetési tényezője (lambda) mindössze 0,021, ami azt jelenti, hogy kétszer olyan hatékony, mint a hagyományos szigetelőanyagok. Ennek köszönhetően a kívánt hőszigetelési hatás eléréséhez fele akkora vastagság is elegendő, mint más szigetelőanyagok esetében.

Klijentova primarna briga bila je spriječiti nakupljanje vode, stoga nije trebao veliki izolacijski sloj, debljine samo 5 cm. Zbog svojih izvrsnih vodonepropusnih svojstava, pjena zatvorenih ćelija pokazala se kao savršen izbor za ovu namjenu. Upotrebom purpjene krovna konstrukcija zgrade sada učinkovito odolijeva prodoru kišnice i druge vlage, čime je osigurana udobnost i sigurnost stanara.

Izolacija stambenog parka

A zártcellás purhab szigetelésének egy fontos követelménye, hogy védeni kell a nap káros UV-sugárzásától. Ennek érdekében a munka végén a purhab réteget poliureával vontuk be. A szürke színű poliurea bevonat nemcsak megvédi a purhabot az időjárás viszontagságaitól, hanem tovább növeli a tető élettartamát és tartósságát is.

Toplinska izolacija stambenog parka

Összegzés

A lakópark szigetelési projekt megvalósítása során a zártcellás szórt purhab alkalmazása gyors és hatékony megoldást nyújtott, amely minimális zavaró hatással volt a lakók mindennapi életére. Az eredmény egy olyan hőszigetelési rendszer lett, amely nemcsak az energiahatékonyságot javítja, hanem a beázásos problémákat is megoldja, ill. az épület értékét is növeli.

Ukratko, korištenje sprej pjene zatvorenih ćelija tijekom izolacijskih radova stambenog kompleksa u 13. okrugu ponudilo je moderno i učinkovito rješenje. Zbog izvrsnih toplinsko-izolacijskih i vodonepropusnih svojstava, poliuretanska izolacija savršeno je ispunila očekivanja kupca, čime je osigurana dugoročna zaštita i udobnost stambenog kompleksa. Takva inovativna rješenja pridonose tome da zgrade budućnosti budu održivije i energetski učinkovitije.

Više o izolaciji ravnih krovova možete pročitati ovdje: https://isopur.hu/laposteto-szigeteles/

Naša web stranica posvećena ovoj temi: https://purhab-laposteto.hu/

Ispod je videozapis projekta:

Reference prema vrsti površine

Reference éprema vrsti palube

Slične reference