Residential park insulation

Jun 2, 2024 | bitumen roof, office building, flat roof, condominium

Residential park insulation

Vízszigetelés a 13. Kerületben: Hatékony Megoldás Purhabbal. A 13. kerületben nemrégiben fejeztünk be egy nagy lakópark szigetelését. Egy 150 lakásos társasház lapostetőjének korszerűsítését végeztük el zártcellás szórt purhabbal. Ez a hatékony megoldás nemcsak a hőszigetelést javítja, de hatékonyan védi az épületet a beázásoktól is.

Fáy u insulation

Munkafolyamat

A szigetelési projekt során 45 kg/m3 testsűrűségű Tecnofoam zártcellás purhabot használtunk, mely számos előnnyel bír a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben. A purhab egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy hővezetési tényezője (lambda) mindössze 0,021, ami azt jelenti, hogy kétszer olyan hatékony, mint a hagyományos szigetelőanyagok. Ennek köszönhetően a kívánt hőszigetelési hatás eléréséhez fele akkora vastagság is elegendő, mint más szigetelőanyagok esetében.

The client's primary concern was to prevent waterlogging, so he did not require a large insulating layer, only 5 cm thick. Thanks to its excellent waterproofing properties, closed-cell foam has proven to be the perfect choice for this purpose. By using the purfoam, the roof structure of the building now effectively resists the penetration of rainwater and other moisture, thus ensuring the comfort and safety of the residents.

Residential park insulation

A zártcellás purhab szigetelésének egy fontos követelménye, hogy védeni kell a nap káros UV-sugárzásától. Ennek érdekében a munka végén a purhab réteget poliureával vontuk be. A szürke színű poliurea bevonat nemcsak megvédi a purhabot az időjárás viszontagságaitól, hanem tovább növeli a tető élettartamát és tartósságát is.

Residential park thermal insulation

Összegzés

A lakópark szigetelési projekt megvalósítása során a zártcellás szórt purhab alkalmazása gyors és hatékony megoldást nyújtott, amely minimális zavaró hatással volt a lakók mindennapi életére. Az eredmény egy olyan hőszigetelési rendszer lett, amely nemcsak az energiahatékonyságot javítja, hanem a beázásos problémákat is megoldja, ill. az épület értékét is növeli.

In summary, the use of closed-cell spray foam during the insulation works of the residential complex in the 13th district offered a modern and efficient solution. Due to its excellent thermal insulation and waterproof properties, the polyurethane insulation perfectly met the customer's expectations, thus ensuring the long-term protection and comfort of the residential complex. Such innovative solutions contribute to making the buildings of the future more sustainable and energy efficient.

You can read more about flat roof insulation here: https://isopur.hu/laposteto-szigeteles/

Our dedicated website on this topic: https://purhab-laposteto.hu/

Below is a video of the project:

References by surface type

References éaccording to the type of deck

Similar references