Isolierung von Wohnparks

2. Juni 2024 | Bitumendach, Bürogebäude, Flachdach, Eigentumswohnung

Isolierung von Wohnparks

Vízszigetelés a 13. Kerületben: Hatékony Megoldás Purhabbal. A 13. kerületben nemrégiben fejeztünk be egy nagy lakópark szigetelését. Egy 150 lakásos társasház lapostetőjének korszerűsítését végeztük el zártcellás szórt purhabbal. Ez a hatékony megoldás nemcsak a hőszigetelést javítja, de hatékonyan védi az épületet a beázásoktól is.

Fáy u Isolierung

Munkafolyamat

A szigetelési projekt során 45 kg/m3 testsűrűségű Tecnofoam zártcellás purhabot használtunk, mely számos előnnyel bír a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben. A purhab egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy hővezetési tényezője (lambda) mindössze 0,021, ami azt jelenti, hogy kétszer olyan hatékony, mint a hagyományos szigetelőanyagok. Ennek köszönhetően a kívánt hőszigetelési hatás eléréséhez fele akkora vastagság is elegendő, mint más szigetelőanyagok esetében.

Das Hauptanliegen des Bauherrn war die Vermeidung von Staunässe, daher benötigte er keine große Dämmschicht, sondern nur 5 cm dick. Aufgrund seiner hervorragenden wasserabweisenden Eigenschaften hat sich geschlossenzelliger Schaumstoff als die perfekte Wahl für diesen Zweck erwiesen. Durch den Einsatz des Purfoams widersteht die Dachkonstruktion des Gebäudes nun wirksam dem Eindringen von Regenwasser und anderer Feuchtigkeit und gewährleistet so den Komfort und die Sicherheit der Bewohner.

Isolierung von Wohnparks

A zártcellás purhab szigetelésének egy fontos követelménye, hogy védeni kell a nap káros UV-sugárzásától. Ennek érdekében a munka végén a purhab réteget poliureával vontuk be. A szürke színű poliurea bevonat nemcsak megvédi a purhabot az időjárás viszontagságaitól, hanem tovább növeli a tető élettartamát és tartósságát is.

Wärmedämmung eines Wohnparks

Összegzés

A lakópark szigetelési projekt megvalósítása során a zártcellás szórt purhab alkalmazása gyors és hatékony megoldást nyújtott, amely minimális zavaró hatással volt a lakók mindennapi életére. Az eredmény egy olyan hőszigetelési rendszer lett, amely nemcsak az energiahatékonyságot javítja, hanem a beázásos problémákat is megoldja, ill. az épület értékét is növeli.

Zusammenfassend stellte der Einsatz von geschlossenzelligem Sprühschaum bei den Dämmarbeiten der Wohnanlage im 13. Bezirk eine moderne und effiziente Lösung dar. Aufgrund seiner hervorragenden Wärmedämm- und Wasserdichtigkeitseigenschaften erfüllte die Polyurethan-Dämmung perfekt die Erwartungen des Kunden und gewährleistete so den langfristigen Schutz und Komfort der Wohnanlage. Solche innovativen Lösungen tragen dazu bei, die Gebäude der Zukunft nachhaltiger und energieeffizienter zu machen.

Mehr zum Thema Flachdachdämmung können Sie hier lesen: https://isopur.hu/laposteto-szigeteles/

Unsere spezielle Website zu diesem Thema: https://purhab-laposteto.hu/

Unten finden Sie ein Video des Projekts:

Referenzen nach Oberflächentyp

Referenzen zje nach Decktyp

Ähnliche Referenzen